Mi történt Szilágyi Áronnal? Szakértőnk válasza – podcast

Szilágyi Áron rendkívül sportszerűen viselte váratlan vereségét rögtön a férfikard egyéni első fordulójában a párizsi olimpián. Egyelőre nehéz, szinte lehetetlen magyarázatot találni háromszoros olimpiai bajnokunk kudarcára. Szakértőnk, Szetey András szerint nehéz ezen túllépni, de muszáj, és menni is fog. Azt sem tagadja, Gémesi Csanád nagy esélyt szalasztott el, ha bejut a nyolc közé, kinyílt volna előtte az ág.

2024. 07. 27. 18:05
Szilágyi Áron
Szilágyi Áron sem tudja, hogy mi történt, csupán azt, jobb volt az ellenfele Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem tudok olyan elemet kiemelni, amelyben jobb lettem volna az ellenfelemnél, taktikailag, fizikailag és technikailag is fölém nőtt, mintha olvasott volna engem. Olyan érzésem volt, mintha én lennék az újonc és ő a háromszoros olimpiai bajnok. Annyira sokkolt ez az asszó, hogy még csak dühös vagy csalódott sem vagyok. Alapvetően jó érzésekkel jöttem ide, egy éremben reménykedtem, abszolút nem gondoltam volna, hogy így legyőznek. Ha leülepedett, megpróbálok fókuszálni a csapatversenyre – Szilágyi Áron rendkívül sportszerűen így értékelte a kanadai Fares Arfa ellen elszenvedett vereséget.

Ebből azt hámozhatjuk ki, háromszoros olimpia bajnokunk sem leli a magyarázatot a kudarcára.

Mi történt Szilágyi Áronnal? – erre kerestük a választ podcastunkban.

Szetey András korábbi válogatott kardvívó, a Magyar Vivószövetség kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott: annyira tiszteli Szilágyit, hogy nem érzi hivatottnak magát szakmailag elemezni a teljesítményét. Azt azért kimondta:

nehéz lesz túllépni ezen a vereségen, beletelik néhány napba, de sikerülni fog.

Szetey András szerint Szatmári András vereségét nem foghatjuk a bírókra, noha a laikusok úgy láthatták, akadt néhány kétes ítélet. Gémesi Csanád nyolcaddöntős meccsén viszont 14-14-es állásnál nem volt egyértelmű, hogy az ellenfélnek, a tunéziai Faresz Ferjaninak adták a tust. Azért is sajnálatos Gémesi veresége, mert jó formában vívott, az első fordulóban a regnáló világbajnok Eli Dershwitzet győzte le, és ha túljut a második fordulón, megnyílt volna előtt az ág.

A szokásos közhelyben bízhatunk, hogy akinek nem megy egyéniben, az csapatban még éhesebb a sikerre. Szetey András szerint csapatban nagyon jók az esélyeink.

Nem feltétlenül így kalkuláltunk, de az első napon Muhari Eszternek köszönhetően remélhetőleg mégis meglesz az első magyar érem vívásban, Muhari ugyanis női párbajtőrben bejutott az elődöntőbe.

Íme, a teljes beszélgetés:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.