Muhari Eszter szenzációs vívással már a négy között az olimpián!

Ami nem sikerült kardvívóinknak – Szilágyi Áronnak, Szatmári Andrásnak és Gémesi Csanádnak –, az Muhari Eszternek összejött a párizsi olimpia vívóversenyein: este éremért vívhat. Muhari ellenfele a francia Auriane Mallo-Breton lesz 19.25-kor.

2024. 07. 27. 16:35
Muhari Eszter párbajtőr bronzérem vívás párizs olimpia 2024
Muhari Eszter bronzérmet szerzett első olimpiáján Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt követően, hogy férfikardban  Szilágyi Áron, Szatmári András és Gémesi Csanád sem jutott éremközelbe – mi több, a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi és a világbajnok Szatmári már a 32 között kiesett –, női párbajtőben a 21 éves Muhari Eszter két győzelem után a nyolc között is megnyerte az asszóját, így bejutott az esti elődöntőbe, vagyis éremért vívhat. A sportágban az ötkarikás játékokon a vb-vel és az Eb-vel ellentétben a harmadik helyért is vívnak, most csak egy bronzérmet osztanak ki, vagyis Muharinak egy asszót még mindenképpen nyernie kell, hogy dobogóra állhasson élete első olimpiáján. De nyerjen még kettőt!

Szilágyi, Gémesi, Muhari és Szatmári közül Muhari Eszter jutott a legmesszebbre Fotó: MOB-Média/Molnár Ádám

Muhari Eszter francia versenyzővel vív az elődöntőben

Muhari Eszter, a női párbajtőrszakág egyetlen magyar indulója ma a kínai Tang Csün-jao elleni sikerrel kezdett, ezt követően a 2022-ben világbajnok dél-koreai Szong Szeránál is jobbnak bizonyult, majd egy újabb kínai vívó, Jü Sze-han 15-10-es legyőzésével a legjobb négy közé került, ahol a francia Auriane Mallo-Bretonnal vív 19.25-kor. Muhari Eszter a világranglista 9. helyezettje, ellenfele a 6. a rangsorban

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.