Fegyveresek vigyáznak a magyar csapatra Párizsban

Már csak néhányat kell aludni, és megkezdődik az év egyik legjobban várt sporteseménye, a párizsi olimpia. A magyar ötkarikás küldöttség vezetője, Fábián László MOB-főtitkár kulisszatitkokat osztott meg a jövő pénteki megnyitóünnepségről, illetve sportolóink franciaországi szálláshelyéről.

2024. 07. 18. 10:55
Párizsban minden az olimpiáról szól
Párizsban most minden az olimpiáról szól Fotó: MTI/EPA/Teresa Suárez
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövő pénteken Párizsra figyel majd a világ, akkor zajlik le az olimpia megnyitóünnepsége. A szervezők különleges ceremóniával készülnek.

– Bár más színhelyről, így a Stade de France-stadionról is szót ejtettek, de végleges, hogy július 26-án a Szajna vizén, száz hajón ringatóznak a küldöttségek a mintegy háromórás ünnepélyes megnyitón – árulta el a Ripost megkeresésére a magyar ötkarikás küldöttség vezetője, Fábián László MOB-főtitkár. – Mi, magyarok egy másik ország küldöttségével osztozunk a fedélzeten, és haladunk az Austerlitz hídtól a Trocadéro felé.

A Szajnánál tartva, nagy volt az aggodalom a folyó vizének minősége miatt. Mint ismert, a Szajna lesz a nyíltvízi úszók, illetve a triatlonisták vízi vetélkedéseinek helyszíne. Az egykori öttusázó olimpiai bajnok ezzel kapcsolatban megjegyezte, a szervezők háromnaponta ellenőrzik a folyó E.coli-baktériummal való szennyezettségi szintjét, de egyelőre minden marad a régiben, azaz ebben a versenyközegben vetélkednek majd.

Mégsem különítik el a tartalékokat Párizsban

Fábián a mieink szállásáról elmondta, az eredeti tervektől eltérően a sportági tartalékok külső hotel helyett végül az olimpiai faluban kapnak helyet, ahol 40 lakásban 230 ágyat kapott a magyar küldöttség.

– A pesti Corvin-negyedre emlékeztető épületkomplexumról van szó, amelyben a játékok után párizsi családok élnek. A szállás fémkerítéssel körülvett, és állandó fegyveres őrség biztosítja a tökéletes kényelmet és a nyugalmat – fedte fel a MOB-főtitkár. 

További részleteket a Ripost honlapján olvashatnak.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.