El kellett volna venni a spanyolok győztes gólját? Reagáltak az angolok

Már-már a hosszabbításra készült a két csapat, amikor a vasárnapi döntő 86. percében Mikel Oyarzabal betalált, és ezzel a spanyol labdarúgó-válogatott megnyerte a németországi Európa-bajnokságot. Az angolok néhány másodpercig még reménykedtek, hogy a videóbíró lest ítél, de ez nem történt meg, így 2-1-re elbukták a finálét.

2024. 07. 15. 10:18
Mikel Oyarzabal (jobbra) góljával győzték le a spanyolok az angolokat
Mikel Oyarzabal (jobbra) góljával győzték le a spanyolok az angolokat Fotó: AFP/Anadolu/Hesham Elsherif
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nico Williams a 47. percben vezetést szerzett a spanyoloknak a németországi Eb vasárnapi döntőjében. Erre még volt válasza Angliának, Cole Palmer a 73. percben egyenlített ki. Mikel Oyarzabal vitte be aztán a kegyelemdöfést a 86. percben, Spanyolország 2-1-re győzött és negyedszer is Európa-bajnok lett.

Az angol szurkolók lest kiáltottak. Érthető módon, ugyanis az első képek alapján valóban úgy tűnhetett, hogy Oyarzabal lesről indult.

Aki csak a felső képet látja, továbbra is kételkedhet az ítélet helyességében, viszont az UEFA aztán megmutatta, hogy egy hajszálon múlott, de nem volt les, John Stones térde belógott.

Később egy brit napilap, a The Independent is megmagyarázta a kétkedőknek a döntés hátterét. Mint írják, a labdába beépített szenzorok, illetve tíz specializált, a játékosok testének 29 pontjára fókuszáló kamera biztosította, hogy helyes ítéletek szülessenek az Európa-bajnokság során.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.