Suárez odapörkölt a braziloknak, miután a csapata kiejtette őket

Luis Suárez 37 évesen már nem főszereplő a Copa Américán, a pályán kívüli szócsatákból azonban szívesen kiveszi a részét. Így a braziloknak is üzent, miután Uruguay válogatottja kiejtette őket a torna negyeddöntőjében.

2024. 07. 07. 11:37
Luis Suárez nem hagyta annyiban, hogy leszólták a társait
Luis Suárez nem hagyta annyiban, hogy leszólták a társait Fotó: AFP/NurPhoto/DECCIO SERRANO
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy korábban sem, Luis Suárez a Brazília elleni negyeddöntőben sem játszott nagy szerepet a Copa Américán. Vagyis valójában semmilyet. Az uruguayi csatár eddig két csoportmeccsen kapott összesen nyolc játékpercet, a brazilok elleni mérkőzést pedig a kispadon ücsörögte végig. A lefújást követően azért szívesen nyilatkozott, főleg mert a kanárik egyik játékosa, Andreas Pereira olyat mondott az uruguayi válogatottról, ami nem nyerte el a tetszését.

Pereirának sikerült felhúznia Suárezt
Pereirának sikerült felhúznia Suárezt (Fotó: AFP/Brazil Photo Press/William Volcov)

– Az uruguayi nemzeti csapat nagyszerű, de ha megnézzünk egyenként a játékosokat, a miénk olyan nevekből áll, akikről ők csak álmodozhatnak – vélekedett a Fulham támadó középpályása.

Suárez tiszteletet vár el

Az álmodozó uruguayiak végül kiejtették a brazilokat, tizenegyesek döntöttek. Suárez ezen felbuzdulva mondta el a véleményét. – Ha valaki Uruguayról beszél, legyen tiszteletteljes. Nálunk játszanak a világ legjobb középpályásai. És pont egy olyan játékos beszél arról, hogy a futballistáink nem férnének be a brazil keretbe, aki a Flamengónál a brazil bajnokság legjobb labdarúgója, az uruguayi Giorgian De Arrascaeta mögött csak padozott. Képzeljék csak el, hogy milyen érzés ezt nekünk hallgatni. 

Pereira utólag megmagyarázta, nem volt benne semmi rossz szándék, amikor az ellenfelük játékosairól beszélt. – Én csak annyit mondtam, hogy szerintem a mi játékosaink jobbak. De nem voltam tiszteletlen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.