Szakértőnk kimondja: Mindhárom csapatunk bejut az elődöntőbe

Az egyéni versenyek során egyetlen érem, Muhari Eszter révén egy bronz jutott a magyar vívóknak a párizsi olimpián. Természetesen semmi sincs veszve, még összejöhet az előzetesen célként kitűzött három érem, sőt akár a négy is. Mindhárom csapatunk – sorrendben férfi kard, férfi párbajtőr, női kard – jó esélyekkel várja a folytatást, Szetey András szerint mindhárom legalább az elődöntőig eljut. Szerdán először a Szilágyi Áron vezérelte férfi kardozóknak szurkolhatunk.

2024. 07. 31. 5:15
Szilágyi Áron vívás Decsi András kard Párizs olimpia 2024 magyar csapat
Reméljük, a csapatversenyben Szilágyi Áron elkapja a fonalat Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyéniben öt magyar jutott el a legjobb nyolc közé: Muhari Eszter (párbajtőr), Andrásfi Tibor (párbajtőr), Pásztor Flóra (tőr), Márton Anna és Szűcs Luca (kard). Közülük csupán kettő, Muhari és Andrásfi a legjobb négy közé, érmet, bronzot pedig csupán Muhari szerzett. Hat olyan magyar érdekeltségű asszó is akadt, amely döntőtussal dőlt el, ezek közül csak négyet nyertek meg a mieink. Dióhéjban ez az egyéni versenyek magyar krónikája vívásban.

Muhari Eszter, vívás, egyéni, bronzérem
Muhari Eszter eddig nem csupán a vívók, a teljes magyar küldöttség egyetlen érmese (Fotó: Csudai Sándor)

Szerdán a csapatversenyekkel folytatódnak a küzdelmek, ekkor lépnek pástra férfi kardvívóink is. Akad olyan vélemény, miszerint az egyéniben nyújtott mérsékelt teljesítmény részben az olimpiát megelőző viharos események következménye: a Decsi Tamás helyett Rabb Krisztián csere a csapatban, majd Decsi András szakágvezető lemondása. Aligha lehet mindent erre kenni.

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád és tartalékként Rabb Krisztián összetételű csapat a negyeddöntőben először Olaszországgal találkozik, mégpedig azért, mert az olaszok úgy taktikáztak a kvalifikáció során, hogy a mieinkkel kerüljenek össze. Győzelem esetén az Egyesült Államok–Irán találkozó győztese következik.

Szakértőnk, Szetey András, korábbi válogatott kardvívó, a Magyar Vívószövetség kommunikációs igazgatója szerint legyőzzük az olaszokat, mi több, a döntőbe is bejutunk, ahová a másik ágról várhatóan a Koreai Köztársaság csapata érkezik. Igaza legyen!

S ne csak ebben. Az egyéni versenyek során az esélyeket visszafogottan latolgató szakember szerint mindhárom csapatunk bejut a döntőbe.

 

Íme, a teljes beszélgetés:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.