Kiderült, hogy nemcsak a 2024-es Magyar Kupa, de Marquinhos elvesztését is Sztankovicsnak köszönheti a Fradi

A Ferencváros szurkolói számára igencsak fájdalmas lehet látni, hogy a pár napja még a Fradi mezében gólt lövő kedvencük már a Szpartak Moszkva játékosaként ígért gólokat és bajnoki címet a moszkvai fanatikusoknak. Az idő majd kideríti, hogy jól jártak-e a felek ezzel az átigazolással, de mindenesetre az kiderült, hogy a zöld-fehérek korábbi edzőjének komoly szerepe van Marquinhos távozásában.

2024. 08. 04. 11:13
Fura látvány Marquinhos a Szpartak mezében Fotó: spartak.com
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy azt lapunk megírta, Marquinhosért az orosz bajnokság elit klubjai álltak sorba, és végül a Fradi előző trénere, Dejan Sztankovics edzette Szpartak Moszkva lett a befutó, amely valamivel több mint ötmillió eurót fizet a brazil szélsőért a zöld-fehéreknek. A játékos szerdán köszönt el a csapattól, majd Moszkvába utazott, ahol a Szpartak hivatalos honlapjának adott interjúban elmondta, amikor megjött az ajánlat az orosz csapattól, nem gondolkodott azon, vajon elfogadja-e azt.

Marquinhos már a Szpartak Moszkva álmait akarja valóra váltani (Forrás: Spartak.com)

- Amikor Tomas Amaral megkeresett az ajánlattal kapcsolatban, azonnal beleegyeztem. Meghoztam a döntést, mert pontosan tudom, hogy ez egy lenyűgöző klub gazdag történelemmel. Nem volt kétségem afelől, hogy jól döntöttem – elevenítette fel Marquinhos.

A brazil támadó középpályás azt is elárulta, hogy jelentősen befolyásolta a döntésében az, hogy mielőtt megkérdezték volna, tudott beszélni volt edzőjével, a Fraditól tavasszal meglehetősen kurtán-furcsán távozó Dejan Sztankoviccsal.

A döntés előtt Sztankovics felhívta volt játékosát

– Dejan Sztankovics kiváló edző, nagyon tisztelem őt. Sokat segített a Ferencvárosnál, neki köszönhetően sokat fejlődtem a játék szinte minden elemében, érettebb lettem a technikai utasítások betartásában. Nincs kétségem afelől, hogy itt is, akárcsak Ferencvárosban, jól fogunk együtt dolgozni. Nem titok, a döntésem előtt felhívott, és megbeszéltünk különféle kérdéseket, elsősorban a Szpartakhoz való átigazolásomról. Ahogy meghallgattam, azonnal mondtam neki, készen állok arra, hogy Moszkvába igazoljak, és nagyon büszke voltam arra, hogy ismét a csapatában szeretne látni – fogalmazott a brazil szélső.

Marqiunhosnak komoly szerepet szán a Szpartakban régi-új edzője, Dejan Sztankovics (Forrás: Spartak.com)

Marquinhos üzent a Fradi-szurkolóknak is, kijelentette, nagyon fájdalmasan érinti a búcsú, hiszen fantasztikus három évet töltött a zöld-fehéreknél, akikkel háromszoros bajnok és egyszeres kupagyőztes lett, illetve három alkalommal is szerepelhetett a nemzetközi kupasorozat csoportkörös küzdelmeiben, sőt, az idei Bajnokok Ligája-selejtezőben gólt is lőtt a walesi The New Saints kapujába, azaz góllal köszönt el a Fradi-tábortól. Utóbbiról egy időre lemondhat, hiszen az ukrajnai háború miatt az orosz csapatok nem indulhatnak egyik kupasorozatban sem.

Köszönök mindent a Ferencvárosnak és a szurkolóknak. Most egy új fejezet kezdődik, egy új szakasz, és készen állok arra, hogy új címeket nyerjek itt. Remélem, hogy a Szpartakkal rögtön az első évben valóra válthatjuk az álmainkat, és boldog vagyok, hogy ennek én is a részese lehetek – közölte a brazil szélső, aki már nagyon várja, hogy a családja – felesége és két gyermeke – végre utána utazhassanak Moszkvába.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.