Marquinhos elárulta, mikor és miért hagyja el a Ferencvárost

A Ferencváros kedden este 5-0-ra legyőzte a walesi The New Saints csapatát a Bajnokok Ligája selejtezőinek 2. fordulójában. A brazil Marquinhos nagyon jól futballozott, a gólöröméből pedig többen is azt a következtetést vonták le, hogy távozik a Fradiból. Erre ő maga adta meg a választ a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

2024. 07. 24. 18:09
Marquinhos két gólpasszt adott és egy gólt lőtt a New Saints ellen. Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vitán felül áll, hogy a brazil Marquinhos volt a Ferencváros egyik legjobbja a walesi The New Saints elleni keddi Bajnokok Ligája-selejtezőn. A Groupama Arénában lejátszott mérkőzésen Adama Traoré mesterhármast szerzett, Marquinhos pedig két gólpasszt adott, majd tizenegyesből ő is eredményes volt, később pedig távolról megdöngette a bal kapufát is. A gólját követően levette a mezét, és látványosan felmutatta azt a szurkolóknak, és ezt sokan úgy értelmezték, hogy arra utalt vele, hamarosan távozik.

Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

Ez nem is lenne meglepő, hiszen remek idényt zárt a tavasszal, és a jelek szerint a most kezdődő idényre is átmentette a formáját. Még nincs egy hete, hogy az orosz bajnokságban negyedik Lokomotiv Moszkva csaknem hárommillió eurós ajánlatot tett a brazil csatárért, és jöhetnek még újabb kérők is. A Ferencváros állítólag ötmillió euró körüli összegért adná el a játékjogát, bár ez nem hivatalos, mivel a klub sohasem kommentál átigazolási sajtóhíreket. A keddi mérkőzés után Marquinhos interjút adott a Nemzeti Sportnak, amelyben elmondta, hogy élvezte a játékot a New Saints ellen, tetszenek neki az új vezetőedző, Pascal Jansen edzései és elképzelései, de választ adott arra is, hogy valóban távozni készül-e.

Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton

– Nem kell mindig mindenbe valamit belemagyarázni, örülök a gólomnak, imádom ezt a klubot. Rengeteg minden jár a fejemben, láthatják, mennyire szeretek a Ferencvárosban futballozni, milyen sokat jelent nekem. Ráadásul a családom is megszerette Budapestet, a kisfiunk itt született a magyar fővárosban. Az életben vannak nehéz döntések, nagyon ritka eset a mai futballban, hogy valaki a teljes pályafutását ugyanannál a csapatnál tölti. Csak akkor távozom, ha azzal a klub is jól jár. Meglátjuk, mit tartogat számomra a jövő, de a Fradinak mindig helye lesz a szívemben.

Több jól értesült oldal is azt írja egyébként, hogy Dejan Sztankovics, a Ferencváros korábbi edzője az orosz Szpartak Moszkvához csábítja a brazil futballistát, és az orosz klub a sajtóinformációk szerint le is szurkolná érte az ötmillió eurót.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.