Előnyt akar szerezni a hazai visszavágóra a Fradi a csapatkapitányuk szerint

Már kedd este 19.15-től megteheti a következő komolyabb lépést a Ferencváros nagy álma, a Bajnokok Ligája főtáblája felé. A zöld-fehérek a dán FC Midtjylland otthonában lépnek pályára, és a csapatkapitány, Dibusz Dénes nem titkolja, már a kedd esti odavágón szeretnék irányítani a játékot, hogy az egy hét múlva rendezendő Üllői úti visszavágón minden esélyük meglegyen a BL-selejtező rájátszásába jutni.

2024. 08. 06. 11:36
Fotó: fradi.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dán bajnok Midtjylland vendégeként folytatja szereplését a Bajnokok Ligája idei selejtezőjének harmadik fordulójában a Ferencváros. A kedd esti, idegenbeli összecsapás előtt Pascal Jansen, a Fradi holland szakvezetője elmondta, tisztelik a dán csapatot, ugyanúgy, mint valamennyi ellenfelüket.

Pascal Jansen már hétfőn este edzést vezényelt a csapatnak a meccs helyszínén   Fotó: fradi.hu

– Ma az lesz a legfontosabb, hogy a szurkolótáborunktól távol is olyan eredményt érjünk el, hogy maradjon esélyünk a továbbjutásra. A legnagyobb kihívás az lesz, hogy az igencsak intenzíven játszó ellenféllel szemben meg tudjuk tartani és meg tudjuk játszani a labdát. Jól kell gazdálkodnunk a helyzeteinkkel, hiszen vélhetően nem jutunk el sokszor a dán kapuig. Ezzel együtt az eddig tőlünk megszokott támadófocit szeretnénk játszani – fogalmazott Pascal Jansen.

Teljes mértékben egyetért a vezetőedző elképzeléseivel a Fradi csapatkapitánya, Dibusz Dénes. A Fradi és a magyar válogatott kapusa Botka Endrével együtt ott volt a két csapat 2017-es Európa-liga-selejtezőjén. Dibusz kiemelte, a zöld-fehérek ugyanolyan felfogásban lépnek majd pályára, mint eddig. A cél, hogy irányítsák a játékot és előnyt szerezzenek a jövő heti, hazai visszavágóra.

– Sok idő eltelt az előző nagy párharc óta, mindkét gárda alaposan kicserélődött, azaz egy teljesen új küzdelem lesz ez a két gárda között. Mivel eléggé hasonló erőt képvisel mindkét csapat, így ezúttal sokkal szorosabb csatára számítok, amiből remélhetőleg mi kerülünk ki győztesként. Ugyanazzal az agresszív felfogással lépünk pályára, mint eddig, idegenben is irányítani szeretnénk a játékot. Noha tudjuk, hogy a továbbjutás kérdése két meccsen dől el, de ha lesz rá lehetőségünk, már az esti, első találkozón dűlőre vinnénk a dolgot. Egy biztos, most egy teljesen más, erősebb ellenféllel játszunk, mint korábban a walesi bajnok ellen – jelentette ki a FradiMédia kérdésére Dibusz Dénes. 

A dánok 49 éves vezetőedzője, Thomas Thomasberg szerint a két klub hasonló szinten van. Elárulta, egy ideje figyelik már a Ferencvárost, és ezekből a tapasztalatokból szeretnének előnyt kovácsolni. Úgy véli, a két csapat hasonlít egymásra, de persze vannak különbségek is. Az ellenfélnek jó játékosai vannak a támadó pozíciókban, éppen ezért pontosan tudja, milyen komoly próbatétel vár rájuk.

A BL-selejtező rájátszásáért zajló küzdelem visszavágóját jövő kedden rendezik a Groupamában. A továbbjutó egyetlen párharc megnyerésére lesz a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájától – ez a Slovan Bratislava (szlovák)–Apoel Nicosia (ciprusi) csata győztese lesz –, míg a vesztes átkerül az Európa-liga utolsó selejtezőkörébe, ahol a feröeri Klaksvík és a bosnyák Borac Banja Luka egyike lesz a riválisa.

https://youtu.be/x2JRetgIZaU?si=FRU8IVjZPsXMpjjo

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.