Fürjes Balázs: Hagyjuk békén Milákot!

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja határozottan kiállt olimpiai bajnokunk mellett.

2024. 08. 08. 13:41
MILÁK Kristóf
Fotó: Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Milák Kristófnak „hány olimpiai aranyat és ezüstöt kell még nyernie ahhoz, hogy elfogadjuk: ő a maga, különös útját járja, így arat diadalt, így szerez dicsőséget a nemzetnek és örömöt a magyaroknak?” – reagált közösségi oldalán a sportolót ért támadásokra Fürjes Balázs, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja. 

Mint arról a Magyar Nemzet is rendszeresen beszámolt, az elmúlt hetekben, hónapokban sokan és sokszor megszólaltak már Milák Kristóffal kapcsolatban. Az olimpiai és világbajnok úszó a nyilvánosság kizárásával készült fel a párizsi olimpiára, ahol 200 méteres pillangóúszásban címvédőként ezüstérmet szerzett, 100 méteres pillangóúszásban pedig olimpiai bajnokként mászhatott ki a medencéből. Ugyan az eredmények magukért beszélnek, de a sportoló még mindig kap hideges-meleget, és a sajtónak nem igen akar nyilatkozni.

Fürjes Balázs bejegyzésében hangsúlyozta: ha nem akar nyilatkozni, akkor nem nyilatkozik, „és ennek szabad így lennie, mert Kristófnak szabadságában áll”.

Ő a teljesítményével üzen. Helyette eredményei beszélnek. Beugrik a vízbe, drámai csatában ezüstöt nyer, egy másik drámai küzdelemben, ötvennél még negyediknek fordulva pedig olimpiai aranyat. Még csak 24 éves, de már mindkét éremből kettőt is begyűjtött. Teljesítményt tett le az asztalra – sok kritikusa mit is ért el eddig…?

– írta.

Mint fogalmazott, Milák Kristóf mindenkinek az úszásával üzen, ő az úszásával beszél, az ő nyelve a pillangózás, és ha nem akar, akkor igenis nem nyilatkozik és nem áll szóba az újságírókkal a vegyes zónában. Megvan rá a szabadsága, és bőven meg is dolgozott érte – vélekedett Fürjes Balázs.

„Engedjük el ezt az egész nyilatkozósdit és szurkoljunk neki a jövőben is! El a kezekkel Milák Kristóftól, hajrá, Milák Kristóf! Hajrá, magyarok!” – zárta bejegyzését a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja.

Borítókép: Milák Kristóf (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.