A magyar Gladiátor célba vette a Los Angeles-i érmet

Guzi Blanka Párizsban egyetlen hellyel maradt le a dobogóról. A magyar öttusázó a kombinált szám, azaz a lövészetekkel tarkított futás előtt a tizenharmadik helyen állt, onnan jött fel a negyedik helyre. Guzi Blanka szerint az úszásában maradt, s már most elhatározta, hogy 2028-ban Los Angelesből éremmel tér haza.

2024. 08. 11. 15:57
Guzi Blanka öttusa utolsó lovaglás ( Gulyás Michelle ) Gladiátor Párizs olimpia 2024
Guzi Blanka kiváló kombinációs számot teljesített, negyedik lett az olimpián Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A párizsi olimpia utoljára véget ért magyar érdekeltségű eseménye, a női öttusa döntője szenzációs magyar szereplést hozott. Gulyás Michelle aranyérmes lett, Guzi Blanka pedig a negyedik helyen zárt. A huszonöt éves Guzi Blanka meghatódott az utolsó lovaglás miatt, viszont készül az átalakuló öttusára is, Los Angelesből már éremmel térne haza.

Guzi Blanka öttusa utolsó lovaglás ( Gulyás Michelle ) Gladiátor Párizs olimpia 2024
Guzi Blanka szépen búcsúzott a számtól, de a lovaglás nélküli öttusában is sikeres lenne (Fotó: Csudai Sándor)

– Az úszásom pocsékul sikerült, 2:16-ot úsztam, pedig tudok 2:13-at is, abban biztos, hogy maradt, a többiben talán nem – mondta az olimpia negyedik helyezettje, Guzi Blanka.

Martinek János szövetségi kapitány azt emelte ki, hogy ha a csütörtöki körvíváson csak kettővel több győzelmet szerez Guzi, akkor pont úgy szerepelt volna a számban, mint az idei vb-n, s a szakember szerint ebben az esetben a dobogó is meglehetett volna a világbajnokság magyar ezüstérmesének.

Amit Guzi Blanka a kombinált számban teljesített, az elképesztő volt: a tizenharmadik helyről indult, körről körre jött fel, így lett negyedik.

– A jó kombinációs szereplésemnek mindig az a titka, ha nem számolgatok előre, hogy mi lehetséges, nem figyelem, hogy ki hol van, hanem csak az órával versenyzek. Azt azért hallottam, amikor Gulyás Michelle elsőként ért a célba – árulta el Guzi.

Természetesen vele is szóba került, hogy Párizs jelentette a búcsút az öttusa lovaglószámától.

– Nagyon megható volt az utolsó lovaglás. Méltó búcsú lett, hogy a legutóbbi három fontos lovaglásom – egy a vb-n, kettő itt, az olimpián – hibátlanul sikerült. Nagyon sajnálom, hogy kiveszik, egy fejezet lezárul, de már várom, hogy mit tartogat nekem az új szám. Előzetesen nagyon bíztam benne, hogy sikerült összeszedni egy érmet Párizsban, de majd megszerzem Los Angelesben.

Nem is focimeccs, Gladiátor

A párizsi olimpia valamennyi versenye kiváló hangulatban zajlott, s ez alól nem volt kivétel a Versailles-ban tartott öttusa sem. Ez teljesen új élmény volt versenyzőink számára, az aranyérmes Gulyás Michelle futballmeccshangulatról beszélt, Guzi Blanka még nála is tovább ment.

Nem tudom leírni, mennyi erőt adtak a nézők. Öttusázóként ennek a töredéke előtt szoktunk versenyezni. Itt úgy éreztem magam, mint a Gladiátorban Maximus

– mondta Guzi Blanka.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.