Újabb tragédia! Meghalt a pályán összeesett futballista

Döbbenetes hír rázta meg a futballvilágot. Elhunyt a 27 éves uruguayi védő, Juan Izquierdo, miután négy nappal ezelőtt összeesett meccs közben a pályán, intenzívre került, de már nem tudták megmenteni az életét. A tragikus hírt a játékos klubja, az uruguayi Nacional hivatalos honlapján erősítette meg.

2024. 08. 28. 9:39
Fotó: X/National
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét gyászol a nemzetközi futballtársadalom, ráadásul ezúttal is egy, a pályán összeesett játékos hunyt el. A 27 éves Juan Izquierdo, miután négy nappal ezelőtt összeesett meccs közben a pályán – a Sao Paulo elleni Libertadores-kupa nyolcaddöntő-visszavágóján esett össze –, azonnal az intenzív osztályra szállították, napokon keresztül küzdöttek az életéért, de már nem tudták megmenteni. Sajtóinformációk szerint a védő szívritmuszavarral küzdött.

„A legmélyebb fájdalommal a szívünkben, a Nacional bejelenti szeretett játékosunk, Juan Izquierdo halálát. Őszinte részvétünket fejezzük ki családjának, barátainak, kollégáinak és hozzátartozóinak. Az egész Nacional gyászolja az elvesztését. Juan, örökké velünk maradsz.” – írta közösségi oldalán a Nacional a játékosra megemlékezve.

A 27 éves játékos a 85. percben, a felezővonalnál, teljesen váratlanul összeesett és már a pályán elkezdték az ellátását, végül mentővel szállították a Sao Pauló-i Albert Einstein-kórházba, ám mire odaértek, újra kellett éleszteni, majd lélegeztetőgépre tették. A brazíliai uruguayi konzul az uruguayi Sport890 rádiónak elmondta, hogy Izquierdónak infarktus miatt leállt a szíve és agykárosodást szenvedett, s állapota gyakorlatilag visszafordíthatatlanná vált.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.