Marco Rossi számíthat majd a Dárdai család tapasztalataira

A magyar labdarúgó-válogatott a nyári Európa-bajnokság után legközelebb szeptemberben lép pályára, amikor Németország, majd Bosznia-Hercegovina ellen vív Nemzetek Ligája-mérkőzést. Marco Rossi még nem hirdetett keretet, az egyik ellenfél játékosainak névsorát viszont már böngészheti. A bosnyák válogatott élére idén kinevezett Szergej Barbarez behívta Haris Tabakovicot is, akit a Herthából jól ismerhet az egész Dárdai család.

2024. 08. 16. 17:35
Marco Rossi magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány Nemzetek Ligája
Marco Rossi már böngészheti az ellenfelek keretét Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legutóbbi Nemzetek Ligája-kiírás kiválóan sikerült Marco Rossi legénységének. A magyar labdarúgó-válogatott Olaszország mögött, de Németország és Anglia előtt a halálcsoport második helyén végzett, magabiztosan tartotta meg helyét a legrangosabb divízióban. A németek idén ősszel is a magyar csapat ellenfelei lesznek, rögtön a szeptember 7-i nyitányon, majd szeptember 10-én Bosznia-Hercegovina lesz a magyar válogatott vendége. A bosnyákok már keretet hirdettek, ahogy a csoport negyedik tagja, Hollandia is.

Marco Rossi Dárdai Márton magyar válogatott Nemzetek Ligája
Dárdai Márton akár klubtársa ellen is pályára léphet a Marco Rossi irányította magyar válogatottban (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

Bár a közelmúltban többször is előfordult hasonló, a Szergej Barbarez által kihirdetett bosnyák keretben ezúttal nincs NB I-es légiós. Szerepel viszont a névsorban a bosnyák labdarúgás legendája, Edin Dzeko, aki a héten a Fenerbahcéval búcsúzott a Bajnokok Ligája selejtezőjétől. Alternatívája Haris Tabakovic lehet, akit a Dárdai család jól ismerhet a Herthából, a két potenciális magyar kerettag, Dárdai Palkó és Dárdai Márton jelenleg is a klubtársa.

Dárdai Márton után majd Szoboszlai Dominik is klubtárs ellen játszhat

A németek keretét még nem ismerjük, a holland névsort viszont már igen. Nem meglepő módon az Oranje kerete az Eb-elődöntős gárdára épül, a névsorban Szoboszlai Dominik három liverpooli klubtársát (Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch, Cody Gakpo) is megtalálhatjuk.

Szintén tagja a keretnek az Ajax támadója, Brian Brobbey, aki ritka dupla baklövést mutatott be az Európa-liga-selejtezőjében.

A hollandokkal először majd októberben, a harmadik fordulóban játszik a magyar válogatott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.