Milák ezüstérmének két oldala van, az aranyra szombatig várni kell

Milák Kristóf második helyezése a 200 méteres pillangóúszás döntőjében semmiképpen sem kudarc. De nem is egyértelmű siker: attól függ, hogy honnan nézzük. Podcastműsorunkban arra jutottunk, hogy az elmúlt bő egy év történései alapján bravúr, de 2022-höz képest lehet hiányérzetünk. Ami gyorsan gyógyítható: Milák szombaton a 100 pillangó fináléjában is esélyeseként áll rajthoz.

2024. 08. 01. 4:45
Milák Kristóf ezüstérem szerzett 200 méter pillangón.
Fotó: Csudai Sándor/Origo
Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Milák Kristóf gesztusai arról árulkodtak, maga sem tudja eldönteni, örüljön-e a 200 méteres pillangóúszás döntőjében szerzett ezüstéremnek vagy sem. Igaz, ő három évvel ezelőtt az aranyéremnek sem örült maradéktalanul, mert bosszantotta az elmaradt világcsúcs.

A korábbi világbajnok, olimpiai bronzérmes úszó, Hargitay András nem is csalódott, inkább szomorú volt a verseny után, mert ő töretlenül bízott Milák sikerében. Podcastműsorunban elmondta, a negyedik hossz nem sikerült a magyar címvédőnek, Leon Marchand valószínűleg úgy építette fel a taktikáját, hogy a harmadik forduló után meglepje a világcsúcstartót.

Olimpián elért második helyezés miatt nem lehet okunk az elégedetlenségre, Milák Kristók ezüstérmének mégis két oldala van. A 2022-ben úszott világcsúcsától (1:50,34 perc) Párizsban majdnem másfél másodperccel elmaradt (1:51,75).

Leon Marchand a 2023-as fukuokai világbajnokságon úszott győztes idejéből, egyben az olimpiáig egyéni legjobbjából (1:52,43) viszont több mint egy másodpercet lefaragott (1:51,21).

Kínálja magát a következtetés, hogy ha csak a legjobbja közelében úszik a párizsi olimpián, Milák megnyeri a döntőt, de kifogástalan edzésmunkával talán áttörhette volna az 1:50 perces álomhatárt is.

Az aranyérem persze még meglehet Párizsban. Milák Kristóf 100 méter pillangón is az egyik favorit.

Podcastünkben Németh Nándor negyedik helyezéséről a 100 méteres gyorsúszásban és Kós Hubert esélyeiről a 200 méteres hátúszás csütörtöki döntőjében is beszélgettünk.

Íme, a teljes beszélgetés:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.