Ebben bízhat a Puskás Akadémia a Fiorentina ellen

Hornyák Zsolt vezetőedző szerint az idegenbeli 3-3-as döntetlen ellenére még mindig nem a Puskás Akadémia a favorit az olasz Fiorentina ellen a labdarúgó Konferencialiga utolsó selejtezőkörében.

Forrás: MTI2024. 08. 28. 18:22
20240811_DSC4587_KP
Puskás Akadémia-Nyíregyháza NBI Fotó: Kovacs Peter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hornyák Zsolt a szerdai sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a Puskás Akadémia nagyon jó első meccset játszott, maximális teljesítményt nyújtott, meglepte az előző két kiírásban döntős Fiorentinát a magas letámadással, ugyanakkor a kétgólos előny után kicsit csalódás volt számára a 3-3-as döntetlen.

Hornyák jelezte, hogy a csütörtöki visszavágón tisztességesen helyt szeretnének állni, miközben tisztában vannak vele, mennyire erős az ellenfelük. A tréner szerint a saját csapatában is megvan a minőség, amennyiben jó taktikát választanak és mindenki a maximumot nyújtja, lehet keresnivalójuk.

– Semmiképpen sem a védekezésen lesz a hangsúly, hanem a támadófutballon, a letámadáson – válaszolt Hornyák újságírói kérdésre, majd hozzátette, a Fiorentina még nincsen csúcsformában, ez némileg növeli az esélyüket, amit szeretnének is megragadni csütörtökön.

Szolnoki Roland csapatkapitány kiemelte: nagyon fontos meccs lesz az akadémia, a csapat és a játékosok életében egyaránt. Úgy vélte, hatalmas lehetőség előtt állnak, hasonló hozzáállással lehet esélyük, és újra el tudják tüntetni a két klub közötti különbségeket.

A felcsútiak ezt megelőzően a selejtező második fordulójából játék nélkül jutottak tovább az ukrán Dnyipro ellen, míg a harmadik fordulóban az örmény Ararat-Armenia együttesét múlták felül 4-3-as összesítéssel.

A felcsúti Pancho Arénában sorra kerülő találkozóra minden jegy elkelt. A Puskás Akadémia–Fiorentina mérkőzést 21 órától élőben közvetíti a Duna World és a Nemzeti Sportrádió.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.