Sallai kiszorul a Freiburgból, Lisztes nem lesz ott a Frankfurt keretében + videó

Péntek este megkezdődött a labdarúgó Bundesliga 2024/25-ös szezonja, a címvédő Bayer Leverkusen 3-2-re nyert a Borussia Mönchengladbach otthonában. Ma hat meccset játszanak, és az biztos, hogy Lisztes Krisztián nem lesz ott az Eintracht Frankfurt keretében Dortmundban. S úgy néz ki, már Sallai Roland sem nélkülözhetetlen a Freiburg csapatában.

2024. 08. 24. 11:15
SALLAI Roland
Freiburg, 2024. március 7. Sallai Roland, az SC Freiburg játékosa a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntõjének elsõ, SC Freiburg-West Ham United mérkõzésén Freiburgban 2024. március 7-én Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hagyományosan a címvédő meccse nyitja a szezont, a bajnok Bayer Leverkusen pedig folytatta a tavalyi „hagyományait”, hogy rendre az utolsó pillanatokban nyeri meg a meccseket. (Vagy akkor menti döntetlenre a vesztésre álló mérkőzését.) Tegnap este a Mönchengladbach elleni idegenbeli találkozót a második félidő elején a nagy füst miatt félbe kellett szakítani, a játékvezető tíz percet hosszabbított, az utolsó pillanatokban pedig egy VAR-jelzésnek köszönhetően büntetőhöz jutott a Leverkusen. A 11-eshez a 101. percben Florian Wirtz állt oda, a lövését ugyan hárította a hazaiak kapusa, de a kipattanónál már nem volt esélye, a csatár a második gólját szerezte, a Leverkusen pedig 3-2-re győzött.

Bayer Leverkusen
Ha nehezen is, a Bayer Leverkusen begyűjtötte a három pontot Forrás: X/Bayer 04 Leverkusen

Ma hat találkozót rendeznek, a műsor a következő:

Augsburg–Werder Bremen 15.30
Freiburg–Stuttgart 15.30 (Tv: Arena 4)
Hoffenheim–Kiel 15.30
Mainz–Union Berlin 15.30
RB Leipzig–Bochum 15.30
Borussia Dortmund–Eintracht Frankfurt 18.30 (Tv: Arena4)

Hogyan alakul Sallai Roland és Lisztes Krisztián sorsa?

A Kicker úgy véli, az RB Leipzig kezdőcsapatában ott lesz Gulácsi Péter és Willi Orbán, az Union Berlinben Schäfer András is, a Hoffenheimben Szalai Attila a kispadra kerül, miként a Freiburgban Sallai Roland is. A Frankfurtnál Lisztes Krisztián esetében nem kell tippelni, mert Dino Toppmöller vezetőedző pénteken elmondta, hogy a csapatához a nyáron a Ferencvárostól érkezett magyar légiós megbetegedett, nem tudott edzeni, így nem számíthat rá.

 

Nagy kérdés, hogy egyáltalán számítana-e, mert helyi sajtóhírek szerint a Frankfurt Lisztest kölcsönadná a belga vagy a holland bajnokságba. Sallai Roland esetében is felmerülhet, hogy terveznek-e vele. A Freiburg eladná, mert idén még kaphat érte pénzt, jövőre viszont már nem, mert lejár a szerződése. A hírek szerint az angol másodosztályú, de nagy múltú Leeds United szívesen látná a magyar válogatott erősségét. A Freiburg új vezetőedzője, Julian Schuster pedig már nem kalkulálna Sallaival. Ma estére okosabbak leszünk.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.