Még három meccs! Nekünk ennyi maradt az olimpiából

A két kézilabda-válogatott után a magyar női vízilabda-válogatott is kiesett, helyesebben nem jutott be a legjobb négy közé, miután 5-4-re kikapott az Egyesült Államoktól. Mihók Attila szövetségi kapitány bírói részrehajlást emlegetett, Szécsi Zoltán nem ért vele egyet. A háromszoros olimpiai bajnok korábbi kapus töretlenül bízik a férfiakban, podcastunkban úgy fogalmazott, a szerda esti negyeddöntőben szerinte létfontosságú, hogy tíz gól alatt tartsuk az olaszokat.

2024. 08. 07. 11:19
ZALÁNKI Gergõ
Szécsi Zoltán szerint Zalánki Gergő főszereplő lesz az olaszok elleni negyeddöntőben Fotó: Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ez a meccs éppen alakulhatott volna máshogy is, nem csak és kizárólag rajtunk múlt – bökte ki a mérkőzést értékeltve Mihók Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a negyeddöntőben az Egyesült Államok elleni vereség után. A véleményét azzal támasztotta alá, hogy az amerikaiak a második félidőben csak kettős emberelőnyben szereztek gólt. 

női vízilabda Magyarország Ausztrália olimpia 2024 Párizs, Mihók Attila
Mihók Attila is bánhatja, hogy nem alakult kedvezőbben a csoportkör (Fotó: Csudai Sándor)

Szécsi Zoltán szerint nincs értelme úgymond bírózni, a magyar játékosok túl szigorúan védekeztek, gyakran tépték az amerikaik mezét, amit a játékvezetők nem néztek el.

Azért is kár a vereségért, mert ha Ausztrália vagy Hollandia ellen a mieink úgy játszanak, mint az USA ellen, akkor a legjobb nyolc között elkerüljük az amerikaiakat és persze a spanyolokat, és akkor bejuthattunk volna az elődöntőbe. Így viszont marad a keserű feladat az ötödik–nyolcadik helyért.

Fényesnek ígérkezik a jövő, pláne, ha Keszthelyi folytatja

A jövőt elemezve Szécsi Zoltán messzebbre is tekintett podcastműsorunkban. Nagyon tehetséges korosztály van kibontakozva itthon, utánpótlás szinten a mieink többnyire legyőzték az Egyesült Államokat is, a Los Angeles-i olimpián tehát még szebbek lehetnek a magyar remények.

Nagy kérdés, vajon Keszthelyi Rita kitart-e addig. A 32 éves magyar csapatkapitányt az amerikaiak szövetségi kapitánya, Adam Krikorian minden idők legjobb női pólósaként méltatta és ezzel Szécsi Zoltán is egyetért.

Nagy a teher a férfipólósokon

Labdás csapataink közül már csak a férfivízilabdázók vannak versenyben. Varga Zsolt csapata szerda este 20.30-tól játszik Olaszországgal. A mieink hétfőn, az utolsó csoportfordulóban nem befolyásolhatták a negyeddöntő párosítását, mert az első meccset játszották. Olaszország zárásként 9-8-ra kikapott Görögországtól, így került össze velünk, de ne gondoljunk semmi rosszra.

– Mindenki a szerbeket akarta a másik csoportból, az olaszok is – jelentette ki Szécsi Zoltán.

A háromszoros olimpiai bajnok szerint Zalánki Gergő és Vogel Soma a Szerbia elleni gólzáporos mérkőzésen végre jó formát mutatott, az ő jó teljesítményükre az olaszok ellen is szükség lesz. Fontos továbbá, hogy tartsuk tíz gól alatt az olaszokat.

Beszélgettünk továbbá arról, hogy a jegyek nagyon drágák, ráadásul az elosztásuk is rossz, mert előre meg kellett váltani a belépőket, ezért a magyar vízilabda-válogatott sem számíthat olyan támogatásra, mint például a londoni olimpián. Íme, a teljes beszélgetés:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.