A bosnyákok szövetségi kapitánya lelkes híve a magyar válogatottnak

A Nemzetek Ligája csoportmeccseinek első körében a magyar és a bosnyák válogatott is súlyos vereséget szenvedett, és a két vert sereg kedden este 20.45 órakor egymással csap össze a Puskás Arénában. Sergej Barbarez, az ellenfél szövetségi kapitánya lelkes híve a magyar csapatnak, nagyon tiszteli Marco Rossi munkáját, ám ettől még nem tartja esélytelenebbnek a saját együttesét.

2024. 09. 09. 20:01
MILOSEVIC, Savo
Sergej Barbarez, bosnyák szövetségi kapitány szerint tiszteletre méltó az, amit a magyar válogatott az utóbbi években elért. Fotó: Hegedüs Róbert Forrás: MTI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sergej Barbarez, a bosnyák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya saját bevallása szerint lelkes híve a magyar csapatnak, amellyel tanítványai kedd este csapnak össze a Puskás Arénában a Nemzetek Ligája A divíziójának második fordulójában. Az 52 éves szakvezető a találkozót felvezető hétfő esti sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, biztos abban, hogy a németektől elszenvedett szombati 5-0-s vereség nem fogja tönkretenni mindazt, amit Magyarország Marco Rossi szövetségi kapitány vezérletével az utóbbi években elért.

MILOSEVIC, Savo
Fotó: Hegedüs Róbert / MTI

– Egy ilyen eredmény hathat negatívan, de akár pozitívan is, ezért amondó vagyok, hogy várjuk meg a keddi meccset, azon majd meglátjuk, mire számíthatunk az ellenfelünktől – nyilatkozta Barbarez. Arról, hogy Rossi szerint nem lehet kijelenteni, hogy a magyarok az esélyesei a keddi találkozónak, a szakvezető azt mondta: – Ez azt mutatja, hogy a szövetségi kapitány egy okos ember.

– Mindig elmondom, nekünk tudnunk kell, hogy hol a helyünk, el kell tudnunk helyezni magunkat a világ labdarúgásában. Magyarország ott volt a legutóbbi Európa-bajnokságon, ráadásul olyan játékosai vannak, akik élklubokban játszanak. Szeretem nézni a játékukat – dicsérte a riválist. 

 

Fontos a saját elképzelés

A bosnyák kapitány kiemelte: nagyon tisztelik a magyarokat, és jelentős tapasztalatokkal gazdagodnak, amikor ilyen csapatok ellen tudnak játszani. A hollandoktól az első fordulóban elszenvedett 5-2-es vereségről Barbarez azt mondta, hiányzott a csapatából az agresszivitás, ezért egyáltalán nem elégedettek. – A hibák a labdarúgásban mindig benne vannak, ha nem így lenne, akkor minden mérkőzés nulla-nullával zárulna. Persze, azt is tudni kell, hogy minden egyes válogatottnak, amely Hollandiával kerül szembe, biztosan lesznek gondjai. A hollandok kezdő tizenegyében brutálisan jó futballisták szerepelnek, és van még nekik hasonló képességűből nagyjából huszonkettő. Számunkra az a lényeg, hogy bárkivel is kerülünk szembe, legyen saját elképzelésünk, és kialakuljon a válogatottunk profilja.

 

Nincs idő sokat gondolkodni

A védő Nikola Katic elárulta, társaival elemezték a hollandok elleni mérkőzésüket, amelyen egyénileg és csapatként is sok hibát követtek el. – Ezen a szinten nincs idő túl sokat gondolkodni, csapatként kell reagálnunk, és mindezt gyorsan kell megtennünk. Készen állunk arra, hogy a szombaton látott hibákat kedd este minimálisra csökkentsük – jelentette ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.