Kazahsztán és Csercseszov tette nevetségessé Guardiola szavait Haalandról

Nem öregedtek túl jól Pep Guardiola szavai, aki néhány napja azt állította, hogy Erling Haaland megállíthatatlan, jelenleg nincs a világon olyan védő, aki akár fegyverrel is féken tudná tartani őt. Aztán jött a volt Fradi-edző, Sztanyiszlav Csercseszov által vezetett Kazahsztán a Nemzetek Ligájában, és a norvég csatár rögtön gól nélkül maradt, tele frusztrációval.

2024. 09. 07. 8:01
Football, Nations League, Kazakhstan - Norway
Erling Haaland betalált az osztrákok ellen, egy gólra van a norvég gólrekordtól Fotó: Reuters/VEGARD GRØTT/Bildbyran/Sipa USA
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bombaformában kezdte Erling Haaland az új szezont, amelyben három Premier League-meccsen már hét gólt számlál, az Ipswich és legutóbb a West Ham ellen is mesterhármast ért el. Ez utóbbi meccs után, az elmúlt hétvégén az edzője, Pep Guardiola nem is győzte dicsérni őt, ám az akkor talán viccesnek szánt, túlzó szavai néhány nappal később nevetségessé váltak.

– Erling megállíthatatlan – jelentette ki Guardiola. – Nincs olyan középhátvéd, még pisztollyal sem, aki meg tudná állítani.

Aztán eljött a Kazahsztán–Norvégia meccs a Nemzetek Ligája B osztályában csütörtökön. A végeredmény 0-0, Haaland végig a pályán volt, és bizony megállították (fegyver nélkül). A fenti képen is jól látszik, és a Manchester City tudósítása is elismeri, hogy a norvég csatár mennyire frusztrált volt a gólképtelensége miatt.

A klubhonlap szerint Haaland előtt több lehetőség is adódott a gólszerzésre, a legközelebb az 54. percben járt ehhez, ám közelről a kapufát találta el. Norvégia a City csatára mellett egy másik sztárral, az Arsenal húzóemberével, Martin Ödegaarddal állt fel, de a nyári Eb-ről is lemaradó válogatottnak továbbra sem megy a játék.

Sztanyiszlav Csercseszov ötösre értékelt

A Fradi éléről tavaly kirúgott Sztanyiszlav Cserscseszov júniusban lett Kazahsztán szövetségi kapitánya, így főszerepet játszott Haaland féken tartásában. 

– Az a feladatunk, hogy minden meccsre felkészüljünk, menjünk ki az ellenfelek ellen, és keressük meg a problémás területeiket. Gratuláltam a srácoknak a kezdéshez. Egy ötöst érdemelnek az elkötelezettségükért. A támadójátékunkon kell dolgoznunk – értékelt Csercseszov a meccs után.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.