A Győr remekelt, rangadót nyert a BL-ben

A címvédő Győri Audi ETO KC házigazdaként 27-22-re legyőzte a norvég Vipers Kristiansand csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, szombaton.

2024. 09. 21. 20:33
A győri Linn Christina Blohm (középen) a női kézilabda Bajnokok Ligája 3. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC–Vipers Kristiansand mérkőzésen 2024. szeptember 21-én
A győri Linn Christina Blohm (középen) a női kézilabda Bajnokok Ligája 3. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC–Vipers Kristiansand mérkőzésen 2024. szeptember 21-én Fotó: MTI/Krizsán Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazaiak keretéből csak a várandós Veronica Kristiansen hiányzott, a vendégek viszont csupán 11 mezőnyjátékost tudtak benevezni. A legutóbbi hét befejezett szezonban csak ez a két csapat nyerte meg a női BL-t – az ETO négyszer, a Vipers háromszor –, a norvég klub azonban anyagi nehézségek miatt manapság komoly gondokkal küzd. 

Nina Koppang, Paula Arcos, Jana Knedliková, Vilde Kaurin Jonassen és Sunniva Naes Andresen hiánya eleinte nem látszott a vendégek teljesítményén, stabil védekezéssel tartották magukat, de egy 3-0-s sorozattal a 18. percben ellépett az ETO (8-5). A vendégeket irányító felvidéki Hlavaty Tamás – a Győr korábbi másodedzője – időt kért, de ezzel sem tudta megakadályozni, hogy tovább növekedjen a különbség (12-6). Az ugyancsak volt győri Silje Solberg védéseire alapozva a Vipers egy hármas gólsorozattal felzárkózott az első félidő hajrájában, ennek ellenére a szünetben a magabiztosabban kézilabdázó, kevesebbet hibázó hazaiak megnyugtató előnyben voltak (14-9). A különbség abból is fakadt, hogy a címvédőnek hattal több kapura lövése volt az első harminc percben. 

A szünetben Michael Brehme, az Audi Hungária vezérigazgatóságának elnöke a pályán bejelentette, hogy újabb három évvel meghosszabbították a klub főtámogatói szerződését, ami 2006 óta él. 

A második felvonás elején már hét volt közte, és bár ezt egy 4-1-es sorozattal ismét csökkentette a Vipers remek első sora, a hazaiak idénybeli harmadik sikere nem forgott veszélyben. Továbbra is Solberg volt a mezőny egyik legjobbja, de a túloldalon Emilie Hövden négyszer is betalált, az utolsó kilenc percben csak ő szerzett gólt győri színekben. 

Hövden végül hattal zárt, Dione Housheer négy gólt lőtt, Sandra Toft 16 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Carin Strömberg hat, Tuva Ulsaker Höve négy találattal, Silje Solberg 16 védéssel zárt. 

A két csapat 14. egymás elleni tétmérkőzésén az ETO öt vereség mellett kilencedik alkalommal győzött, október 6-án pedig a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Nehéz megbontani a Győr védelmét

Per Johansson győri vezetőedző a meccs utáni sajtótájékoztatón először azt emelte ki, hihetetlen kapusteljesítményeket lehetett látni, ahogyan az egy héttel ezelőtti, ludwigsburgi mérkőzésükön is. 

– Fantasztikus meccs volt, az egy-egy elleni helyzetkihasználással nem voltam teljesen elégedett, de Sandra Toft elvette az ellenfél támadóinak önbizalmát, ami nagyon fontos volt – magyarázta a svéd mester. 

A Viperst irányító Hlavaty Tamás elmondta, valóban vannak gondjaik, de ez lényegtelen, mert ha ezekre gondolnak, az nem segít. 

– A játékosok jól dolgoznak, mindent megtettek, hogy minél jobban játsszanak. Nagyon büszke vagyok a csapatra azért, amit ma produkált – szögezte le. Hozzátette, sok lehetőségük volt arra, hogy még szorosabbá tegyék a mérkőzést, de a Győr védelme az egyik legjobb a világon, nagyon nehéz megbontani, pláne úgy, hogy ezúttal nem volt balkezes játékos a keretükben.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló, B csoport 

Győri Audi ETO KC–Vipers Kristiansand (norvég) 27-22 (14-9)

lövések/gólok: 48/27, illetve 47/22

gólok hétméteresből: 2/1, illetve 7/4

kiállítások: 6, illetve 8 perc

Vasárnap:
A csoport: Storhamar HE (norvég)–FTC-Rail Cargo Hungaria 14.00

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.