Gól a jubileumon, a Kecskemét kikapott Zalaegerszegen

A házigazda Zalaegerszeg 2-1-re nyert a Kecskemét ellen a labdarúgó NB I hetedik fordulójának szombati játéknapján.

2024. 09. 21. 17:17
20240426_1012_SZM Sajbán Máté góllal ünnepelte a mérföldkövet
Sajbán Máté góllal ünnepelte a mérföldkövet Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kezdés előtt Juhász Istvánra, a Ferencváros 79 éves korában elhunyt olimpiai bajnok, VVK-győztes labdarúgójára, valamint Nagy Bélára, a korábbi játékvezetőre emlékeztek a stadionban lévők. 

Az MTI tudósítása szerint közepes iramban kezdődött a mérkőzés, kezdetben a vendégek a játék szinte minden elemében ellenfelük fölé nőttek. Többet birtokolták a labdát, több kísérletük és kaput eltaláló lövésük, valamint szögletük volt, és az egyik sarokrúgás után nagyot kellett védenie Gundel-Takács Bencének. Negyedóra elteltével aztán feléledt, egyre aktívabbá vált a ZTE, ennek hamarosan egy gól lett az eredménye: Dénes Csanád Vilmos remek beadását követően a 150. NB I-es meccsén szereplő Sajbán Máté talált a kapuba. Néhány perccel később akár meg is duplázhatta volna előnyét a hazai csapat, a horvát Kristian Fucak azonban ziccerben hibázott.

A folytatásban hullámzott a mérkőzés, mindkét oldalon adódtak helyzetek, majd Katona Levente nagyszerű egyéni megmozdulása után Lukács Dániel egy kipattanóból egyenlített. A játék képe alapján igazságosnak tűnt, hogy a szünetre döntetlen állásnál vonultak el a csapatok. A fordulás után kissé visszaesett az iram, sokáig mindkét együttes óvatosan játszott, nem vállalt felesleges kockázatot, így helyzetek sem alakultak ki. A félidő derekán aztán megélénkült a találkozó, előbb egy szabadrúgás után ismét vezetést szerzett a házigazda – Bakti Balázs beadására Csóka Dániel érkezett pontosan –, majd kapufát rúgott a Kecskemét. 

A hajrában eredményesen őrizte előnyét a hazai csapat, amely a csereként beállt Németh Dániel révén kétszer is végleg eldönthette volna a három pont sorsát, de végül maradt az egygólos győzelem.

NB I, 7. forduló 
 

MTK Budapest–Ferencváros 1-3 (1-2), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 4815 néző, jv.: Karakó. Gólszerzők: Bognár (18., 11-esből), illetve Varga (25.), Gustavo (44.), Saldanha (80.)

Szombat
Zalaegerszeg–Kecskemét 2-1 (1-1), ZTE Aréna, 2567 néző, jv.: Zierkelbach. Gólszerzők: Sajbán (22.), Csóka (68.), illetve Lukács (34.) 
Újpest–Diósgyőr        17.00 (tv: M4 Sport)
Nyíregyháza–Debrecen        19.30 (tv: M4 Sport)

Vasárnap
Puskás Akadémia–Fehérvár    16.30 (tv: M4 Sport)
ETO FC Győr–Paks        19.00 (tv: M4 Sport)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.