Az angol kapitány nevetséges bakija után játékosai tovább bonyolították a helyzetet + videó

A Nemzetek Ligája legutóbbi kiírásában az angol labdarúgó-válogatott nagy csalódást okozott szurkolóinak. Gareth Southgate vezetésével Anglia, többek között a Magyarország elleni hazai 4-0-s vereség következményeként, kiesett a B divízióba. Az új kiírás így is presztízspárharccal kezdődött az angol válogatottnak, amely Dublinban lépett pályára Írország ellen. Southgate utódja, Lee Carsley már a meccs előtt össztűz alá került a szigetországi médiában, s a bevonulásakor tovább rontott a helyzetén, a 2-0-s győzelemnek viszont örülhetett.

2024. 09. 07. 19:27
England's interim manager Lee Carsley listens to the national anthem during the UEFA Nations League, League B, group 2, football match between Ireland and England at the Aviva Stadium, in Dublin, on September 7, 2024. (Photo by PAUL FAITH / AFP) Lee Carsley angol kapitány írország angol válogatott Grealish Rice
Lee Carsley (balra) előre megmondta: nem énekelte az angol himnuszt az Írország elleni meccs előtt Fotó: AFP/Paul Faith
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Presztízspárharc várt Anglia labdarúgó-válogatottjára Írország ellen – a Nemzetek Ligája B divíziójában, ahová többek között a magyar válogatott elleni, két évvel ezelőtti súlyos vereség küldte az angolokat. Az idei Eb-ezüst után távozott az angol szövetségi kapitány, Gareth Southgate, az utódja, Lee Carsley már a meccs előtt össztűz alá került a szigetországi médiában, s a bevonulásakor tovább rontott a helyzetén.

Declan Rice gól Írország Anglia nemzetek ligája angol válogatott Lee Carsley
Az angol válogatott középpályása, Declan Rice nem ünnepelte meg az Írország elleni gólját (Fotó: AFP/PAUL FAITH)

Carsley-val az eredeti probléma az volt, hogy kijelentette: nem fogja énekelni az angol himnuszt a meccs előtt. Carsley játékosként az ír válogatottban játszott, s korábban az angol U21-es csapatot irányítva sem énekelte a himnuszt a mérkőzések előtt. 

S mindezek után a pályára érkezéskor tévedésből az ír kispadra ült le.

Az angol szurkolók az X-en emiatt is nekiestek Carsley-nak, aztán viszont hamar Declan Rice-t találták meg.

Korábbi ír válogatottjai vezették sikerre Angliát

Rice bűne az volt, hogy nem ünnepelte meg a vezetést jelentő találatát. Nem véletlenül, Rice is volt ír válogatott, háromszor még a felnőttek között is pályára lépett, mielőtt mégis Anglia mellett döntött. S ha még mindig nem lett volna elég bonyolult a helyzet, az angol válogatott második gólját Jack Grealish szerezte, aki egészen az U21-ig szintén az ír nemzeti csapatban szerepelt.

Grealisht mindez nem gátolta meg abban, hogy óriási ünneplést csapjon a találata után.

A különleges körülményeket figyelembe véve Rice és Grealish gólja az eredményen túl is enyhíthetett a Carsley-ra helyezedő nyomáson – főleg, hogy a szakember alaposan megünnepelte már Rice találatát is.

Több gól nem született, Anglia magabiztos győzelemmel kezdte szereplését, s tett egy lépést a feljutás felé.

Georgia újabb hőstette

A végeredményt tekintve az angoloknál is simább győzelmet aratott a B ligában Georgia, amely a kiváló Eb-szereplés után ezúttal 4-1-re nyert Csehország ellen.

A magyar válogatott 20.45-től játszik Németország ellen az A divízióban.

Nemzetek Ligája

B1 csoport
Georgia–Csehország 4-1
Ukrajna–Albánia 1-2

B2 csoport
Írország–Anglia 0-2
Görögország–Finnország 3-0

C4 csoport
Feröer-szigetek–Észak-Macedónia 1-1
Örményország–Lettország 4-1

D2 csoport
Moldova–Málta 2-0

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.