Marco Rossi tisztázta, mikor távozik a magyar válogatott éléről

Először a nyári Európa-bajnokság után tett olyan nyilatkozatot Marco Rossi, amiből arra lehetett következtetni, hogy gondolkodik a lemondáson a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. Aztán a múlt szombati, németek elleni 5-0-s vereség után újra téma lett a távozása, miután azt mondta, ha a bosnyákok ellen nem lesz megfelelő reakció, mindenkinek el kell tűnnie a színről. Rossi most tiszta vizet öntött a pohárba, szerinte félreértés történt.

2024. 09. 13. 12:29
Marco Rossi szövetségi kapitány magyar válogatott
Marco Rossi a németek elleni 5-0-s vereség után újra kétértelmű nyilatkozatot tett, most tiszta vizet öntött a pohárba. Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három hónappal ezelőttig senkiben fel sem vetődött, hogy Marco Rossi esetleg idő előtt távozhat a magyar válogatott éléről. Június kezdetéig 14 meccses veretlenségi sorozatban volt a csapat, a Rossi-éra elérte az eddigi csúcsát. Ezen a képen még az írektől Dublinban hosszú idő után elszenvedett első vereség sem tudott nagyot csorbítani, az első igazi mélyütést június 15-én a Svájc elleni 3-1-es fiaskó jelentette az Európa-bajnokság első csoportmeccsén. Nem is az eredmény, hanem főként az első félidőben látott kiábrándító játék miatt.

Marco Rossi folytatja a munkát a magyar válogatott élén. Fotó: Csudai Sándor

Ezután nem jött össze az áhított továbbjutás a csoportból, Rossi pedig megviselten értékelte az Eb-t a kiesés után Németországban. Akkor azt mondta, hogy egyetlen pillanatát sem élvezte a tornának, és pihenésre van szüksége, hogy átgondolja a dolgokat. Ez már komoly kételyeket szült a folytatást illetően, amire a saját fia, a Magyarországon vízilabdázó Simone Rossi erősített rá, aki azt állította, sosem látta annyira csalódottnak az apját, mint a Svájc elleni vereség után, és ő nagyon is tartott attól, hogy ha győzelem nélkül esik ki a válogatott az Eb-ről, akkor lemond. Mint tudjuk, a győzelem az utolsó meccs 100. percében jött össze Csoboth Kevin góljával a skótok ellen.

Rossi végül maradt, a Nemzetek Ligáját pedig erősen akarta kezdeni, mint amikor 2020-ban új fejezetet nyitott több addigi kulcsember kihagyásával és másfajta hozzáállással. Hasonló megújulást akart most is, de rögtön a kapitánysága legnagyobb pofonjába szaladt bele a németek elleni 5-0-s zakóval. Ezután Rossi újabb fenyegető nyilatkozatot tett: – Ha nem tudunk megfelelően reagálni, akkor mindenkinek el kell tűnnie a színről.

 

Marco Rossi: Nem hagyom magára a csapatot!

A bosnyákok elleni második NL-meccsen hazai pályán 0-0 lett az eredmény, ami alapvetően nem jó, de a játék már jobban nézett ki. Ezt Rossi a jelek szerint elfogadta megfelelő reakciónak, mert most a Molcsapat.hu-n megjelent interjúban tisztázta, hogy nem áll szándékában távozni a válogatott éléről. – Olvastam, hallottam én is mindenféle híreket, ezért szeretném leszögezni: nem vagyok az a fajta, aki egy nehéz helyzetben magára hagyja a csapatát – jelentette ki Rossi. – Jobbá akarom tenni a magyar válogatottat, mert egy nagyszerű utazáson vagyunk, és még nem értük el a plafont. Sok nagy siker vár még erre a csapatra, ebben biztos vagyok. Másrészt élő szerződésem van, és amíg a munkaadóm nem mondja fel, én ezt tiszteletben kívánom tartani.

Rossi jelenlegi szerződése 2025. december 31-ig szól, tehát gyakorlatilag a 2026-os világbajnokság selejtezőinek végéig. Az elmondottak szerint tehát, ha az MLSZ nem kezdeményezi a távozását, a hatvanéves edző addig biztosan marad a válogatott kispadján.

Rossi szerint a távozásáról szóló híresztelések félreértésen alapultak. – Az Eb-kiesés, főleg a módja nagyon megviselt, de amikor azt mondtam, át kell gondolnom a dolgokat, nem a kapitányi posztra céloztam. A csapatunk játékát, a korlátainkat, illetve azok áttörésének lehetőségét kellett fontolóra vennem, és ezt is tettem – mondta Rossi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.