Megint támad Imane Helif! Ezúttal Elon Musk került a célkeresztjébe

Ismét megjelent a színen a párizsi olimpia egyik legnagyobb botrányát okozó Imane Helif, aki legújabb interjújában az X és a Tesla tulajdonosának megy neki. A nyári játékokon nők között aranyérmet nyert interszexuális algériai bokszoló szerint Musk gyűlöli őt, holott nem is ismeri, de mivel büszke muszlim arab nőnek tartja magát, biztosan túléli ezeket az ellene folyó támadásokat.

2024. 09. 10. 12:18
Imane Helif ismét Elon Muskot támadja Fotó: Clique
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, hogy Imane Helif nem képes nyugton, a háttérbe maradva megvárni azt, hogy az általa okozott olimpiai botrány – két teszten is kiderült, hogy nem indulhatna női bokszversenyeken, ugyanis a szervezetében az X- mellett Y-kromoszóma is megtalálható – elcsituljon szerte a világban. Legutóbb például a Clique-nak adott interjúban úgy beszélt nőiessége megtámadásáról, hogy láthatóan alig tudta visszafojtani a könnyeit. Az algériai interszexuális bokszoló célkeresztjében most éppen Elon Musk áll, aki Helif szerint elsőként kezdte, majd az élére állt az ellene zajló gyűlöletkampánynak, ráadásul az X és a Tesla tulajdonosa által közzétett videót retweetelték.

Imane Helif Algériában Abdelmadjid Tebboune államfőtől magas állami kitüntetést vehetett át
Imane Helif Algériában Abdelmadjid Tebboune államfőtől magas állami kitüntetést vehetett át (Forrás: Instagram/imane_khelif_10)

Amint azt korábban megírtuk, a Nemzetközi Bokszszövetség (IBA) nyilvánosságra hozta az algériai Imane Helif és a tajvani Lin Ju-ting nevéhez fűződő botrány összes olyan adatát, amely nem sért alapvető személyiségi jogokat. Nos ezekből kiderült, két, egymástól teljesen független laboratórium majd egy esztendő különbséggel jutott ugyanarra az eredményre: Helif és Lin interszexuális ember. Helifet az olasz Carini elleni 46 másodperces győzelmét követően rengetegen támadták. A Harry Potter-sorozat szerzője, J. K. Rowling Helifet egyenesen férfinak nevezte, aki „élvezte egy nő szorongását, akinek éppen a fejét verte”. Ezzel egy időben a korábbi amerikai elnök, Donald Trump is megosztott egy fotót a Carinivel vívott harcáról a közösségi médiában, és azt írta: „Ki kell zárni a férfiakat a női sportágakból!” Musk számára a legmegbotránkoztatóbb, aki amellett, hogy a fentiekkel egyetértő bejegyzést is tett, ráadásul hagyta, hogy az X-en gyalázzák és támadják őt.

„Muszlim arab nő vagyok, és túléltem ezt a pillanatot is”

„Azt mondanám... utálsz, de még csak nem is ismersz. Nem is tudom, miért te vezetted ezt a támadást ellenem. Kegyetlen voltál velem, kegyetlen a családommal, az anyámmal. Abban az időben anyám minden nap kórházba ment, mert már egyszerűen nem tudta elviselni, ahogy támadnak engem” – jelentette ki Helif, mintegy üzenve Musknak. Ugyanakkor közölte, „muszlim arab nő vagyok, és túléltem ezt a pillanatot is. Remélem, a jövőben még erősebb leszek, és még motiváltabban térek vissza a ringbe.”

Helif elismerte, hogy nagyon megijedt, lelkiekben összetört, miután meghallotta prominens személyek bántó megjegyzéseit. Felidézte küzdelmeit és szorongását, és azt mondta, hogy hatással volt rá az egész.

– Ez nagyon bántott, nem tudom leírni, mennyire féltem. Nem tudom leírni a félelmemet, de hála Istennek, hogy le tudtam győzni – mondta Helif, megköszönve Algéria és az arab világ népének támogatását és imáit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.