Meglepő ajándékkal fogadta Ronaldo csapata az új vezetőedzőt + videó

Nem sokat tépelődtek az al-Nasszr csapatánál azután, hogy kedden Luís Castro vezetőedzőt menesztették, szerda este máris befutott az utód, a Milan korábbi trénere, Stefano Pioli. A szaúdi bajnokságban Cristiano Ronaldo és társai pénteken Pioli irányításával rögtön rangadót játszanak.

2024. 09. 19. 10:37
Stefano Pioli nem tudta hova tenni a virágcsokrot
Stefano Pioli nem tudta hova tenni a virágcsokrot Forrás: X/AlNassr FC
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kezdte jól a szaúdi bajnokságot az al-Nasszr, az első három fordulóban egy győzelmet és két döntetlent ért el (Cristiano Ronaldo két gólt szerzett), és az öt pontjával csak a hetedik helyen áll. Hazai pályán mindkét meccse 1-1-re végződött. Három nagy riválisa, az al-Ittihad, az al-Hilal és az al-Attifak pedig egyaránt kilenc ponttal rendelkezik. Az al-Nasszr a legutóbbi meccsén, hétfőn az ázsiai Bajnokok Ligájában is csak 1-1-re végzett egy iraki csapat ellen Bagdadban, Ronaldo oda nem utazott el. Kedden  aztán az al-Nasszr azt jelentette be, hogy a portugál vezetőedző, Luís Castro távozik a csapattól. Ronaldo köszönetet mondva búcsúzott honfitársától.

Ezzel a képpel búcsúzott edzőjétől Ronaldo Forrás: Instagram/Cristiano Ronaldo
Ronaldo csapatánál Castro ment, Pioli jött Fotó: Instagram/Cristiano Ronaldo

Ronaldo és Pioli együtt a közös sikerekért

Gyorsan kiszivárgott, hogy a csapatot a bajnokságban ezüstéremig vezető Castrót egy jóval nevesebb szakember követheti, az olasz Stefano Pioli, és így is történt, az al-Nasszr szerda este bejelentette az érkezését. Amikor Pioli megérkezett a klubházba, már az al-Nasszr sáljával a nyakában szállt ki az autóból, és rögtön meglepetés érte. Ajándékkal fogadták, ami egy hatalmas csokor rózsa volt, stílszerűen sárga és kék színűek, mint a klub színei. Nem sok példa lehet hasonló fogadtatásra a világ futballjában, Pioli nem is tudta hova tenni a csokrot...

 

Az új tréner bemutatása:

Az 58 éves Stefano Pioli 2011 óta a Palermo, a Bologna, a Lazio, az Internazionale, a Fiorentina és a Milan vezetőedzője volt. A Milan irányítását 2019 októberében vette át, 2022-ben bajnoki címet szerzett vele. Tavaly pedig a BL-elődöntőbe vezette, ahol a városi rivális Interrel szemben maradtak alul. A 2023/24-es szezonban a Milan a Serie A-ban ezüstérmes lett, az Inter mögött, de a BL-ből ezúttal hamar kiesett, a csoportjában csak harmadik lett. S bár Pioli szerződése 2025-ig szólt, májusban elköszöntek tőle. Most Szaúd-Arábiában az al-Nasszr csapatánál is magas a mérce a számára, itt sem örülnek a bajnoki ezüstnek. A szaúdi bajnokságban Cristiano Ronaldo és társai pénteken már Pioli irányításával rangadót játszanak az al-Attifak otthonában.

A Milan szurkolói hálásak Stefano Piolinak:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.