A bosnyák kapitány ezzel magyarázta a bátortalan játékot

Nem bírt egymással a magyar és a bosnyák labdarúgó-válogatott kedd este, 0-0-s döntetlen született a Puskás Arénában a Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában. Szergej Barbarez bosnyák szövetségi kapitány utólag felfedte a haditervét, és a bátortalan játékra is magyarázatot adott.

2024. 09. 11. 7:53
Szergej Barbarez április óta irányítja a bosnyák válogatottat
Szergej Barbarez április óta irányítja a bosnyák válogatottat Fotó: Origo/Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kedden 0-0-ra végződött Magyarország–Bosznia-Hercegovina mérkőzés után a magyar táborból többen is elmondták, nem volt könnyű felkészülni erre a Nemzetek Ligája-találkozóra, mert az ellenfelet nehéz kiismerni, tekintve, hogy új szövetségi kapitánya van. Az áprilisban kinevezett Szergej Barbareznek sem sikerült még teljesen megismernie a csapatát, részben ezért volt bátortalan a bosnyákok játéka. De azt a felvetést a szövetségi kapitány elutasította, hogy csak a kapott gól elkerülése lett volna a céljuk a mérkőzésen.

– Voltak kisebb helyzeteink, de bátrabban kellett volna támadnunk. Minden meccsen nyerni akarunk. A középpályán még keressük a megfelelő futballistákat, azt is figyelembe kell vennünk, mennyit játszanak a klubjaikban. A becserélt játékosainkon például látszott, hogy hiányzott náluk a tapasztalat. Hollandiában sokat futottunk és nem úgy sikerült a meccs, ahogy terveztük. Most viszont voltak olyan támadásaink, amikkel megzavartuk a magyar válogatottat, ugyanakkor a biztonság volt a legfontosabb nekünk ezen a mérkőzésen – magyarázta Barbarez, aki öt védővel küldte pályára a csapatát. Ha csak rajta múlott volna, más megoldást választ. – Ha lenne két kiváló szélsőm, már holnap több támadóval játszanánk. Bízom benne, hogy a jövőben meg fogjuk találni ezeket a játékosokat.

A megtalált futballisták legközelebb a németek ellen bizonyíthatják a tudásukat, október 11-én a Nationalelf vendégeskedik Zenicán. Három nappal később az előtte a hollandokkal összecsapó magyar válogatottal csapnak össze a bosnyákok – természetesen otthon.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.