Perel Willi Orbán miatt a Lipcse a német futballszövetséggel

Másodjára is fellebbez a Lipcse futballcsapata a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) döntése ellen, amely szerint Willi Orbán két meccsre szóló eltiltást kapott, miután a Bundesliga első fordulójában kiállították. Az első fellebbezést a DFB elutasította, de az ügynek ezzel még nincs vége.

2024. 09. 06. 17:18
RB Leipzig - VfL Bochum
Willi Orbán kétmeccses eltiltást kapott, de a Lipcse másodjára is fellebbezett a döntés ellen. Fotó: AFP/DPA/JAN WOITAS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy volt a Lipcse egyik hőse Willi Orbán a Bundesliga első fordulójában, hogy kiállították. Ritka az ilyesmi, de a magyar védő lényegében feláldozta magát csapata győzelméért. A Lipcse 1-0-ra vezetett a Bochum otthonában, amikor a hajrában az ellenfél csatára ziccerben léphetett volna ki, s ekkor Orbán jobb híján, utolsó emberként szabálytalankodott ellene, amiért a 85. percben megkapta az automatikus piros lapot. Áldozata nem volt hiábavaló, a Lipcse kihúzta a hátralévő időt, és győzelemmel rajtolt a bajnokságban.

RB Leipzig - VfL Bochum
Willi Orbán a Bochum ellen kapott piros lapot. Fotó: AFP/DPA/Jan Woitas

Csakhogy a DFB kétmeccses eltiltással büntette Orbán megmozdulását, ami ellen a Lipcse fellebbezett. Marco Rose vezetőedző már a meccs után felhívta rá a figyelmet, hogy Orbán egy picit a labdához is hozzáért a szabálytalanság közben, aminek minimum enyhítő körülménynek kellene lennie. A DFB-t azonban ez nem hatotta meg, a szervezet sportbírósága elutasította a Lipcse fellebbezését a kétmeccses eltiltás ellen, és úgy tűnt, ezzel véget ért az ügy, de mégsem.

Újra akcióba lépett a Lipcse

A Lipcse péntek délután bejelentette, hogy másodjára is fellebbezett az Orbánt sújtó döntés ellen, a szövetség egy másik testületéhez fordulva jogorvoslatért. A DFB megerősítette, hogy a fellebezés időben érkezett, így most szóbeli meghallgatásra kerül majd sor. A Lipcse abban bízik, hogy a jövő heti tárgyalás után megszületik a jogerős ítélet. Harmadik fellebbezésre már nincs lehetőség az ügyben, írja a Kicker.

Orbán egymeccses eltiltást már letöltött, a Bayer Leverkusen otthonában aratott győzelemből kimaradt, jelenleg pedig a magyar válogatottal készül a németek elleni szombati Nemzetek Ligája-meccsre. A Lipcse azt szeretné elérni, hogy a Bundesliga következő fordulójában az Union Berlin ellen már bevethető legyen a csapatkapitánya.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.