Lewis Hamilton keserű beismerést tett Mexikóban

Lewis Hamiltonnak a Formula–1-es Mexikói Nagydíj szombati időmérő edzésén sem jött ki a lépés, a hatodik rajthelyet szerezte meg a vasárnap 21 órakor kezdődő futamra. George Russell megelőzte őt a másik Mercedesszel, de ez már Hamilton számára sem jelent meglepetést.

2024. 10. 27. 14:54
Lewis Hamilton már hozzászokott a vereséghez
Lewis Hamilton már hozzászokott a vereséghez Fotó: AFP/NurPhoto/REGINALD MATHALONE
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Formula–1-es istállók túlnyomó többségénél előre lehet tudni, hogy az időmérőn melyik pilótájuk végez majd előrébb a kvalifikációkon. Az Alpine képez kivételt, ahol Esteban Ocon és Pierre Gasly 10-10-re áll, viszont vannak olyan csapatok, ahol egy-egy versenyző megsemmisítő győzelmet arat, mint a Red Bull és a Sauber: Max Verstappen 19-1-re veri Sergio Pérezt, Valtteri Bottas ugyanilyen arányban Csou Kuan-jüt. Pályafutása során Lewis Hamilton nem szokhatott hozzá a vereséghez, de jelenlegi csapattársa, George Russell rendszerint előrébb végez nála a kvalifikáción: a Mercedes fiatalabbik britje 15-5-re vezet a hétszeres világbajnokkal szemben.

Hamilton szenved az időmérőkön

Így volt ez szombaton Mexikóban is, ahol az ötödik Russell három tizedet adott tapasztaltabb, hatodik helyen végzett márkatársának. De az év végén a Ferrarihoz távozó Hamilton nem csinált nagy ügyet az újabb vereségből.

– Mindig kikapok tőle, egész évben rosszul teljesítettem az időmérőkön. Ez már-már természetes, hozzászoktam. 

Mindent megtettünk, keményen dolgoztunk, mint ahogy mindenki más is, hogy jól összerakjuk az autót. Az utolsó szabadedzésen jónak is éreztem, úgyhogy csak a hátsó szárnyon változtattunk. Az időmérőkön aztán mégis minden alkalommal máshogy működik az autó. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, de ez a helyzet – magyarázta a rekordbajnok.

Russell csak az időmérőkön jobb Hamiltonnál
Russell csak a kvalifikációkon jobb Hamiltonnál Fotó: AFP/Alfredo ESTRELLA

Hamiltonnak persze könnyebb dolga lenne a futamokon, hogy ha a kvalifikációkon előrébb végezne, ugyanakkor a legfontosabb mutatóval elégedett lehet, ha Russell eredményeit nézi, hiszen a 39 éves pilóta tíz ponttal megelőzi a csapattársát (177-167) a tabellán. Más kérdés, hogy Hamilton 177 pontja csak a hatodik helyre elég, és a Formula–1 legsikeresebb versenyzőjeként ennél azért jobb helyezéshez van szokva. 

A teljes rajtsorrend

1. sor: Carlos Sainz (spanyol, Ferrari) Max Verstappen (holland, Red Bull)
2. sor: Lando Norris (brit, McLaren) Charles Leclerc (monacói, Ferrari)
3. sor: George Russell (brit, Mercedes) Lewis Hamilton (brit, Mercedes)
4. sor: Kevin Magnussen (dán, Haas) Pierre Gasly (francia, Alpine)
5. sor: Alexander Albon (thaiföldi, Williams) Nico Hülkenberg (német, Haas)
6. sor: Cunoda Juki (japán, RB) Liam Lawson (új-zélandi, RB)
7. sor: Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin) Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)
8. sor: Valtteri Bottas (finn, Sauber) Franco Colapinto (argentin, Williams)
9. sor: Oscar Piastri (ausztrál, McLaren) Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)
10. sor: Esteban Ocon (francia, Alpine) Csou Kuan-jü (kínai, Sauber)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.