A Tottenham magyar sztárja szerint a Fradi meglepheti az angolokat

Csütörtök késő délután, 18.45-ös kezdéssel hazai pályán folytatja szereplését a Ferencváros a megújított Európa-liga alapszakaszában. A brüsszeli vereség után nem lesz egyszerű feladat javítaniuk a zöld-fehéreknek, hiszen az angol sztárcsapat, a Tottenham Hotspur ellen lépnek pályára a Groupama Arénában. A mérkőzés esélyese a majd nyolcszázmillió euró összértékű angol gárda, ám a londoni klub magyar klasszisa – aki korábban a Fradiban játszott – szerint nem az eurókötegek lépnek pályára az Európa-liga második fordulójában. Csiki Anna úgy véli, ha az FTC nem hibázik védekezésben, a tapasztalt támadói révén akár meg is lepheti a Tottenham csapatát.

2024. 10. 03. 10:48
Csiki Anna a televízió előtt ülve szorít volt csapatának a jelenlegi ellen Fotó: www.x.com/spursofficial
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferencváros–Tottenham: a magyar bajnokcsapat az idei főtáblás szereplésének talán legjobban várt mérkőzésével folytatja szereplését csütörtökön kora este, 18.45-kor az Európa-liga alapszakaszában. A rivális a világ egyik legerősebb bajnokságából érkezik, tudja ezt a zöld-fehérek vezetőedzője is, hiszen Pascal Jansen jól ismeri az ellenfelet. ugyanis az edző a csütörtöki ellenfél városában, Londonban látta meg a napvilágot. A holland és angol állampolgársággal is rendelkező szakember egy holland–brit zenész házaspár gyermekeként született, de gyermekként Hollandiába költözött a családjával. Szerdán elmondta, nagyon örült, amikor megtudta, hogy a Tottenhammel játszanak.

Csiki Anna remekül mutatkozott be a Tottenham női csapatában     Fotó: Instagram/Csiki Anna

– Ha valaki kicsit is ismeri a családi hátteremet, az kitalálhatja, hogy mit éreztem. Jómagam is Londonban születtem, mindent szeretek, ami az Egyesült Királyságból jön, beleértve a Tottenhamet is. Ez a mérkőzés különleges lehet számunkra. Mivel a Ferencváros csapatát vezetem, elsősorban arra fókuszálok, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el a fiúkkal – jelentette ki Jansen.

Ám nem ő az egyetlen, aki napi információkkal rendelkezik az angol sztárcsapatról, hiszen a Spurs női csapatának a sztárja az a Csiki Anna, aki a Ferencvárosnál kezdte pályafutását, a korosztályos együttesek után 2015-ben mutatkozott be az első csapatban. A középpályás bajnoki címet és három kupagyőzelmet ünnepelhetett zöld-fehérben, majd előbb a rendszeresen a BL legjobb nyolc csapata között szereplő svéd BK Häckenhez igazolt, majd idén nyártól erősíti a Tottenham csapatát. Csiki a Fradi.hu kérdésére elárulta, a Feyenoord elleni edzőmeccsen jó játékkal sikerült bemutatkoznia, ami mindig óriási löketet adott neki a folytatáshoz.

– Már a Häckennél is óriásiak voltak az elvárások, elvégre mindig a legjobb nyolc között szerepeltünk a Bajnokok Ligájában. Ugyanakkor el kell mondanom, hogy ez egy teljesen más szint. Komoly a konkurencia a csapaton belül, de megküzdök a helyemért, végtére is ezért vagyok itt. Ami a bajnokságot illeti, az angol élvonal az első a világon minden statisztikai mutatóban, úgyhogy a legjobb helyen vagyok – fogalmazott a 24 éves középpályás.

Nem titkolja, játsszon bárhol a világban, mindig fradista marad, ráadásul valamennyi zöld-fehér szakosztály eredményeit követi a jégkorongtól egészen a női kézilabdáig. Sőt, ha éppen Budapesten van, kijár a meccsekre is, ha teheti, akkor élőben nézi meg a női kéziseket, amikor Érden játszanak. Amikor kiderült, hogy volt és jelenlegi klubja egymás ellen játszik a megújított Európa-liga alapszakaszában, nagyon szurkolt annak, hogy a meccset Londonban rendezzék, mert akkor személyesen is tudott volna szurkolni a zöld-fehéreknek. Mivel ez nem jött össze, tévén keresztül fogja nézni a meccset.

Bízik abban, hogy meglepetést okozhatnak a zöld-fehér fiúk 

– Azt hiszem, hogy senkinek sem kell részletesebben bemutatni a Tottenhamet, nagyon komoly maggal rendelkeznek, de a nagyobb neveken is kívül kiváló játékosok alkotják a keretet, nem csoda, hogy csaknem nyolcszázmillió eurót ér a keret. Igaz, hogy Szon sérülés miatt nem biztos, hogy elutazik Budapestre, de a csapat a kapitány nélkül is összehangban van, ezért a Fradinak nagyon nehéz dolga lesz csütörtök este. Bízom abban, hogy meglepetést okozhatnak a fiúk. Egymeccses párharcról van szó, ilyenkor bármi megtörténhet. A kulcs nyilvánvalóan a védekezés lesz, itt nem lehet hibázni. Ugyanakkor a Fradinak komoly nemzetközi tapasztalattal bíró szélsői és támadói vannak, akik mindig veszélyt jelentenek az ellenfél kapujára. Ha minden összejön, és egy kis szerencsénk is lesz, borsot törhetnek a sarkantyúsok orra alá – közölte Csiki Anna.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.