Rangadóra készül a Liverpool, de még Van Dijk pihenője miatt problémáznak

Szoboszlai Dominik a válogatottszünet alatt remekelt, vasárnap a klubjának is arra lesz szüksége, hogy ismét megvillanjon. A Premier League-ben listavezető Liverpoolra ugyanis rangadó vár, az idényt szintén nagyszerűen kezdő Chelsea próbálja majd bevenni az Anfieldet.

2024. 10. 20. 6:49
Virgil van Dijk néhány napot pihenhetett a Liverpool következő meccse előtt
Virgil van Dijk néhány napot pihenhetett a Liverpool következő meccse előtt Fotó: AFP/MI NEWS/NurPhoto
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Chelsea, RB Leipzig, Arsenal, Brighton kétszer, Bayer Leverkusen – a parádés idénykezdet, a hét forduló alatt aratott hat győzelem után kihívásokkal teli hetek várnak a Liverpoolra, amely a Premier League-ben való elsőségét részben talán annak is köszönheti, hogy kedvezőbb volt a sorsolása a nagy riválisokhoz képest.

– Ha a tabellára nézek, ez lesz az eddigi legnehezebb meccsünk – állapította meg a vasárnapi, Chelsea elleni rangadóra készülve a Vörösök edzője, Arne Slot. – A Manchester United egy topcsapat, és sokat költött, ez igaz a Chelsea-re is, de utóbbi az ősszel nagyszerűen teljesít. Rendkívül fontos a jó védekezés, mert a Unitedhez hasonlóan a Chelsea-nek is kiváló játékosai vannak. Oda kell figyelnünk rájuk, miközben helyzeteket alakítunk ki. Szerencsére megvannak az embereink erre. Érdekes meccs vár ránk.

A sajtótájékoztatón részben az 1-1-es döntetlennel végződött Magyarország–Hollandia Nemzetek Ligája-mérkőzést is érintették, mivel a Liverpool védelmének vezérét, Virgil van Dijkot kiállították a találkozón. A holland újságírókat zavarta, hogy a piros lapja miatt eltiltott csapatkapitány az első nyilatkozatával ellentétben nem maradt társaival a narancssárgák következő, németek elleni meccsére.

– A holland média mindig túlságosan is kritikus. Egy kicsit talán túlzok, de a holland emberek mindig megtalálják a módját annak, hogy kritizáljanak valakit. Meglepő, hogy beszóltak Virgilnek, mert teljesen természetes, hogy pihensz néhány napot, ha lehetőséged adódik. Néhány holland játékos fáradtság miatt még csak nem is csatlakozott a válogatotthoz. Ezek után hogy képesek Virgilt kritizálni? – tett fel költői kérdést Slot.

A fent emlegetett védekezéssel nincsenek problémái a Liverpoolnak, amely eddig csak két gólt kapott a bajnokságban. Ám az nem segíti a csapatot, hogy a kapuját őrző Alisson megint megsérült, és november közepe előtt nem számíthatnak a visszatérésére.

A Chelsea általában megizzasztja a Liverpoolt

A Chelsea-nek nincsenek hasonló gondjai. Reece James volt az egyetlen, akire idáig nem számíthatott Enzo Maresca, ám a héten ő is edzésbe állt, edzője szerint kész a visszatérésre, és az idényben először pályára léphet. Marc Cucurella és Wesley Fofana viszont lemarad a rangadóról, öt-öt sárga lapjuk miatt egymeccses eltiltást „harcoltak ki” maguknak.

Football: pre-season friendly, Manchester City vs Chelsea Reece James bevetésre kész a Liverpool ellen
Reece James bevetésre kész a Liverpool ellen (Fotó: AFP/KAMIL KRZACZYNSKI)

Persze Marescának egyébként is van merítési lehetősége. A Chelsea az elmúlt években folyamatosan nevetség tárgya volt, mert hiába a tulajdonosok feneketlen zsebe és a hatalmas költekezés, a Bajnokok Ligája 2021-es megnyerése óta nem jönnek az újabb sikerek. Idén azonban eddig nemigen lehet panasz az eredményeikre: csak egyszer kaptak ki a bajnokságban, a címvédő Manchester Citytől még az első fordulóban.

A negyedik helyen áll a londoni gárda, hét forduló után négy pont a lemaradása a Liverpoollal szemben, amelyet az Anfielden izzaszthat meg. A legutóbbi látogatása alkalmával nagy verést kapott a Chelsea, 4-1-gyel távozott, ám egyébként sosem adja könnyen a bőrét, ha a Liverpool az ellenfél, általában döntetlennel végződnek ezek a meccsek.
 

Premier League, 8. forduló

szombat:
Tottenham Hotspur–West Ham United 4-1 (1-1)
Fulham–Aston Villa 1-3 (1-1)
Ipswich Town–Everton 0-2 (0-2)
Manchester United–Brentford 2-1 (0-1)
Newcastle United–Brighton 0-1 (0-1)
Southampton–Leicester City 2-3 (2-0)
Bournemouth–Arsenal 2-0 (0-0)

vasárnap:
Wolverhampton Wanderers–Manchester City 15.00 (tv: Match 4)
Liverpool–Chelsea 17.30 (tv: Spíler 1)

hétfő:
Nottingham Forest–Crystal Palace 21.00 (tv: Match 4)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.