Slot: Szokatlan dolgok történnek a Liverpoolnál

A Liverpool vezeti a Premier League-t, de eddig kedvező sorsolásuk is volt a Vörösöknek. A válogatottszünet után viszont nehéz időszak vár rájuk, kezdetnek az idényt jól kezdő Chelsea-vel meccselnek. A vasárnapi bajnokit felvezető sajtótájékoztatón a vezetőedző, Arne Slot a csapat problémáiról beszélt.

2024. 10. 18. 11:50
Arne Slot csapatára nehéz időszak vár
Arne Slot csapatára nehéz időszak vár Fotó: AFP/GLYN KIRK
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz időszak vár a Liverpoolra, októberben a Chelsea-vel (PL), az Arsenallal (PL), az RB Leipziggel (BL) és a Brightonnal (ligakupa) is összefut a különböző sorozatokban. Arne Slot együttese a Premier League éllovasai, de ezt részben talán annak is köszönheti, hogy kedvezőbb volt a sorsolása a nagy riválisokhoz képest.

Ezeket a heteket némileg meggyengülve kezdik meg a Vörösök. Többen is megsérültek az ősszel, Harvey Elliott több hétre kiesett, a közelmúltban Wataru Endo és Caoimhín Kelleher is betegséggel küzdött, ahogy Federico Chiesának is akadtak problémái. A vasárnapi Chelsea elleni mérkőzésre (17.30, tv: Spíler 1) készülve Slot három további, sérüléssel bajlódó játékost emlegetett.

– Alisson biztosan nem játszik a következő hetekben. Ez nagy érvágás nekünk és neki is, mert remekelt a mostani és a korábbi idényekben is. Annak örülünk, hogy Caoimh (Kelleher – a szerk.) nagyszerűen teljesített, szóval van egy jó helyettesünk, de egy edző mindig azt szeretné, ha az összes játékosa a rendelkezésére állna. Néhányan kisebb sérüléssel tértek vissza a válogatottszünetről, úgyhogy csak ma tudjuk eldönteni, hogy mi legyen. Ez lesz az első alkalom, hogy mindannyian együtt edzenek, meglátjuk, hogy a tréning után milyen állapotban lesznek. Macca (Alexis Mac Allister – a szerk.) kihagyta az argentinok első meccsét, de a másodikon már ott volt. Kosztasz (Cimikasz – a szerk.) nem játszott – ismertette a holland menedzser.

West Ham United v Liverpool FC - Premier League Slot szerint meg kell találni az okát, Alisson miért sérül meg ilyen gyakran
Slot szerint meg kell találni az okát, Alisson miért sérül meg ilyen gyakran (Fotó: AFP/NurPhoto/MI News)

Slot javaslata az angol szövetségnek

Alisson neve később ismét felmerült. A brazil hálóőr várhatóan november közepéig nem lesz bevethető, ám nem csak emiatt aggódnak a Liverpoolnál. Nagyobb probléma, hogy a 32 éves kapus egyre többször sérül meg. Az előző évadban a Vörösök és a Selecao összesen tizenöt mérkőzéséről hiányzott, a mostani kiírásban pedig már másodszor dőlt ki a sorból.

– Ez szokatlan a kapusoknál, bár én már átéltem ilyesmit, mert a Feyenoordnál eltöltött időmben az ottani kapusnak is akadtak hasonló problémái. Utánajárunk, hogy mi lehet az oka ennek – ígérte Slot. – De hadd magyarázzak meg valamit! Korábban azt írták rólam, hogy nem zavar, ha 12.30-kor vannak a meccseink, nem okoz gondot, mert egyébként is ilyenkor tartjuk az edzéseinket. 

Az angol szövetségnek ugyanakkor el kellene gondolkodnia azon, hogy ha szerdán a Bajnokok Ligájában szerepelsz, aztán szombaton 12.30-kor lesz a következő meccsed, akkor az sérülésekhez vezethet. Nekünk is figyelembe kell ezt vennünk egy szerda esti meccs után, bár nehéz tizenegy játékost lecserélni. Visszagondolva Caoimh is játszhatott volna Alisson helyett, de senki sem számol azzal, hogy egy kapus megsérülhet. Hollandiában a Bajnokok Ligájában szereplő csapatok kilencvenkilenc százaléka nem játszik a BL-mérkőzés előtti vasárnapon. Többet pihenhetnek, hogy a lehető legjobban felkészülhessenek a meccsre 

– világított rá a Liverpool vezetőedzője.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.