Nadal veresége miatt Djokovics és egy egész ország is jobb kedvre derült

Szokatlan módon jött létre Rafael Nadal és Novak Djokovics utolsó összecsapása. Nadal csütörtökön Carlos Alcaraz ellen szenvedett vereséget, míg Djokovics Jannik Sinner ellen kapott ki Szaúd-Arábia tenisztornáján, a Six Kings Slam elődöntőjében. Szombaton Alcaraz és Sinner döntője előtt azonban egy bronzmérkőzés is szerepel a programban, amelyen értelemszerűen Novak Djokovics és Rafael Nadal játszik egymás ellen.

2024. 10. 18. 7:35
Six Kings Slam 2024
RIYADH, SAUDI ARABIA - OCTOBER 17: Carlos Alcaraz of Rijád, Szaúd-Arábia. Mohammed Saad / Anadolu (Photo by  / ANADOLU / Anadolu via AFP) Novak Djokovics
Carlos Alcaraz és Rafael Nadal jó hangulatú meccset vívott egymás ellen Szaúd-Arábiában Fotó: Anadolu via AFP/Mohammed Saad
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rafael Nadal a párizsi olimpia óta nem játszott hivatalos tenisztornán. Akkor Carlos Alcaraz párostársaként búcsúzott, csütörtökön viszont fiatal honfitársa volt az ellenfele Szaúd-Arábia bemutatóversenyén. A mérkőzésen immár a papírforma érvényesült azzal, hogy Alcaraz viszonylag simán győzött, de Nadal így is elégedett volt a saját játékával. Szombaton pedig a huszonkétszeres Grand Slam-bajnok Nadal a csúcstartó Novak Djokovics ellen játszik a Six Kings Slam harmadik helyéért, miután Djokovics idén harmadszor sem tudott nyerni Jannik Sinner ellen.

Tennis: 6 Kings Slam exhibition tournament
Serbia's Novak Djokovics returns the ball against Italy's Jannik Sinner during their semi-final tennis match in the Six Kings Slam exhibition tournament in Rijád Szaúd-Arábia on October 17, 2024. (Photo by Fayez NURELDINE / AFP) Rafael Nadal
Novak Djokovics veresége is kellett ahhoz, hogy még egyszer játszhasson Rafael Nadal ellen (Fotó: AFP/Fayez Nureldine)

A két elődöntő közül Sinner és Djokovics összecsapása volt a feszültebb. Hiába csak bemutatótornáról volt szó, a szerb szerette volna megmutatni három egymás után elszenvedett vereség után (tavalyi Davis-kupa, idei Australian Open és sanghaji döntő), hogy még képes legyőzni az olasz világelsőt.

Sinner 6:2-vel kezdett, aztán Djokovics egy rá jellemző tökéletes tie breakkel (7-0) kiegyenlített. A fordítás azonban nem jött össze, a látványos döntő szettet Sinner 6:4-re nyerte meg.

 

Mi történt Rafael Nadal és Carlos Alcaraz meccsén?

Rafael Nadal esetében nem volt egyértelmű, mire lehet képes visszavonulása előtt a világ aktuális legjobbjai ellen. Carlos Alcaraz győzelme nem forgott veszélyben ellene (6:3, 6:3), de a november végén, a Davis-kupában visszavonuló Nadal így sem volt elégedetlen.

– Carlos túl jó volt. Az elmúlt néhány évben fantasztikusan játszik, és csak egyre jobb lesz. Én megpróbáltam mindent, miután az elmúlt hónapokban nem voltam versenyképes, és most jól teljesítettem. Egy ilyen „állat” ellen azonban ez nem volt elég, de így is pozitív az élmény, nagyon boldog vagyok – mondta a mérkőzés után Nadal, aki a futballtudását is megmutatta a szaúdi közönségnek.

Ezt a mozdulatot talán még Neymar is elismeréssel figyelte, a súlyos sérüléséből lábadozó brazil futballsztár is lepacsizott a helyszínen a két Real Madrid-drukker teniszezővel.

Nyugodtan kijelenthetjük azonban, hogy Nadal számára nem Neymar volt a legkülönlegesebb néző a lelátón, a helyszínen figyelte ugyanis a találkozót a spanyol klasszis felesége és kétéves kisfia is.

A legjobban talán a mérkőzés végén látszott, hogy közel a búcsú, Nadal ugyanis nevetve gratulált legyőzőjének.

Mikor játszik egymás ellen Rafael Nadal és Novak Djokovics?

A vereséggel Nadal Six Kings Slam-szereplése nem ért véget, szombaton a harmadik helyért játszik, méghozzá Novak Djokovics ellen. A szerb az olimpiai összecsapásuk után kijelentette: bízik benne, hogy játszhat még Nadal ellen, így ez a lehetőség vélhetően őt is jobb kedvre derítette saját veresége után.

Az pedig biztos, hogy Szaúd-Arábia számítása bejött: az arab országban csap össze egymással utoljára Rafael Nadal és Novak Djokovics.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.