Djokovics még játszana Nadal ellen, a spanyol ingerülten felelt

Novak Djokovics 6:1, 6:4-re nyert Rafael Nadal ellen a párizsi olimpia férfitenisztornájának második fordulójában. A két világklasszis hatvanadszor játszott egymás ellen, de Djokovics reméli, hogy nem utoljára. Nadal elhárította ugyanezt a kérdést.

2024. 07. 29. 17:34
Párizs, 2024. július 29.
A szerb Novak Djokovic (b) és a spanyol Rafael Nadal a 2024-es párizs nyári olimpia 2024 tenisz bajnoksága férfi egyesének második fordulójában játszott mérkõzésük elõtt a párizsi Roland Garros Stadionban 2024. július 29-én.
Novak Djokovics és Rafael Nadal meccséből ezúttal a szerb került ki győztesen Fotó: MTI/EPA/Franck Robichon
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Majdnem tökéletes mérkőzést játszottam – fogalmazott az újságíróknak a Rafael Nadal elleni 6:1, 6:4-es győzelme után Novak Djokovics a Roland Garros teniszközpont interjúzónájában. A szerb jó hangulatban nyilatkozott, még viccelődött is a média képviselőivel.

Párizs, 2024. július 29.
A szerb Novak Djokovics a spanyol Rafael Nadal ellen játszik a 2024-es párizs nyári olimpia tenisz bajnoksága férfi egyesének második fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban olimpia 2024 . július 29-én.
Novak Djokovics örül, hogy várhatóan elkerüli a keddi hőséget (Fotó: MTI/EPA/Franck Robichon)

– 6:1, 4:0 után kicsit többet hezitáltam, s 4:4 után bárki megnyerhette volna a második játszmát, de összességében magabiztos voltam, jól sikerült végrehajtani, amit elterveztünk a meccsre. Rafa kevés tétmeccset játszott idén, ami hátrányt jelent, mert kellenek a mérkőzések, hogy meglegyen a magabiztosság a mozgáshoz és a döntéshozáshoz – folytatta az értékelést Djokovics.

Djokovics: Az olimpia más

A szerb és a spanyol teniszklasszis hatvanadik alkalommal játszott egymás ellen, a párizsi Roland Garros teniszközpontban pedig tizenegyedszer, de Djokovics szerint ez mégis más volt, mint a korábbiak.

– Attól, hogy olimpia, még nagyobb a feszültség, hiszen a hazádat képviseled. Elképesztő volt az atmoszféra – mondta Djokovics, annak ellenére is, hogy a spanyol szurkolók egyértelmű fölényben voltak.

Djokovics a következő fordulóban az olasz Matteo Arnaldi vagy a német Dominik Köpfer ellen játszik, s örül neki, hogy vélhetően kap egy pihenőnapot, mert kedden harmincöt fölötti hőmérséklet várható Párizsban.

Djokovics és Nadal utolsó meccsét hozta az olimpia?

Novak Djokovics azt is elárulta: bízik benne, hogy nem ez volt az utolsó meccse Rafael Nadal ellen.

– Korábban egy teniszrivalizálás sem jutott el hatvan meccsig. Mi sok emlékezetes és fontos találkozót játszottunk egymás ellen, például rekordhosszúságú Grand Slam-döntőt is. Nem tudom, Rafa hogy érzi magát a bőrében, mennyit vállal még, az biztos, hogy én is már nagyon körültekintően megválasztom, melyik versenyeken indulok, de bízom benne, hogy játszunk még néhányszor a világ különböző pontjain, mert abból csak profitálhat a sport.

Nadal elismerte, hogy Djokovics ezúttal jobb volt nála, a spanyol úgy érzi, mindent megtett a pályán. Arra a kérdésre viszont, hogy ez volt-e az utolsó meccsük, Nadal ingerülten válaszolt:

– Nem tudom megjósolni, hogy milyen sorsolásokat kapok, ahogy tegnap sem tudtam, amikor ezt megkérdeztétek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.