Őrült meccs: két és fél büntetőt védett a katalánok hőse + videó

A spanyol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójában Yaakobishvili Áron újra ott volt a Barcelona kispadján, amely Robert Lewandowski mesterhármasával nyert 3-0-ra az Alavés ellen. Győzött a másik Yaakobishvili fivér, Antal csapata, a Girona is, amely egészen drámai körülmények között múlta felül az Athletic Bilbaót.

2024. 10. 06. 19:08
Paulo Gazzaniga Girona Athletic Bilbao kivédett büntetők La Liga Barcelona Yaakobishvili
Paulo Gazzaniga parádézott a Girona kapujában Fotó: X/Girona FC
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezúttal bárki állhatott volna a Barcelona kapujában. A katalán sztárcsapat sérülés miatt az egész idényre elveszítette Marc-André ter Stegent, akinek a helyére a visszavonulásból reaktivált Wojciech Szczesny érkezik. Vasárnap, az Alavés ellen még nem ő, hanem Inaki Pena állt a Barcelona kapujában, míg Yaakobishvili Áron tartalékkapus a kispadról figyelte, ahogy Robert Lewandowski mesterhármasával bő fél óra alatt lerendezte a meccset. Az Alavés csupán kétszer találta el a Barca kapuját, azaz a papírforma vendéggyőzelem egyáltalán nem forgott veszélyben.

Robert Lewandowski mesterhármas Alavés Barcelona La Liga büntető
Robert Lewandowski kilenc forduló alatt tíz gólt szerzett Fotó: X/FC Barcelona

Ahogy szombaton a nagy rivális Real Madrid öröme, úgy vasárnap a Barcelonáé sem lehetett teljes sérülés miatt: Ferran Torresnek már a hatodik percben el kellett hagynia a pályát.

Katalóniai hősök: Lewandowski és Gazzaniga

Míg a Real Madrid és a Barcelona évről évre élcsapat Spanyolországban, egy másik katalán gárda, a Girona tavaly nagy meglepetésre végzett Bajnokok Ligája-indulást érő helyen. Az új idényt nem kezdte erősen a csapat, amelynek meccskeretébe a szezonban még egyszer sem került be Yaakobishvili Antal, a vasárnapi, Bilbao elleni őrült győzelem viszont lendületet adhat a katalán kiscsapatnak.

S a Girona esetében egyáltalán nem volt mindegy, hogy ki állt a kapuban: az argentin Paulo Gazzaniga hivatalosan két tizenegyest védett ki a mérkőzésen.

Íme, az első, Berenguer büntetője:

A második félidőben Inaki Williams tizenegyesét is kivédte Gazzaniga, csakhogy ezt visszafújta a játékvezető, mert a kapus lába elhagyta a gólvonalat.

Gazzaniga nem esett kétségbe, kivédte Ander Herrera próbálkozását is. Ha nem is lehet mesterhármasnak hívni, mint Lewandowskiét, de talán nem túlzás, hogy két és fél tizenegyest védett az argentin kapus.

S mindezek után hogy máshogy nyerte volna meg a meccset a Girona, mint egy 99. percben értékesített büntetővel (2-1).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.