Szoboszlai esete: Marco Rossi szívességet kapott a Liverpool edzőjétől

A magyar válogatott októberben Hollandia, majd Bosznia-Hercegovina ellen játszik a Nemzetek Ligájában. Marco Rossi csapatában természetesen ezúttal is kulcsszerepet kap majd Szoboszlai Dominik, a Liverpool futballistája. Klubjában Szoboszlai szombaton csereként lépett pályára a Crystal Palace elleni bajnokin, s Arne Slot vezetőedző elárulta: ennek volt köze a soron következő válogatottmeccsekhez.

2024. 10. 06. 15:47
Arne Slot Liverpool Szoboszlai Dominik Marco Rossi magyar válogatott
Szoboszlai Dominik a Crystal Palace ellen csereként segítette a Liverpool csapatát Fotó: AFP/NurPhoto/Giuseppe Maffia
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai Dominik szombaton olyat élt át, amilyet a szezonban korábban még nem: csereként lépett pályára a Liverpool meccsén. A magyar középpályás vélhetően nem bánta ezt: a Liverpool így is nyert, 1-0-ra a Crystal Palace ellen, s továbbra is a Premier League élén áll, Szoboszlai pedig a következő napokban vélhetően két meccset is végigjátszik majd a magyar válogatott színeiben, legalábbis Marco Rossi legutóbb több mint két éve cserélte le tétmeccsen, az Olaszország elleni hazai Nemzetek Ligája-találkozón.

20241001 Telki
Marco Rossi szövetségi kapitány kerethirdetése magyar válogatott Szoboszlai Dominik Liverpool Arne Slot
Marco Rossi örülhet: a jó formában lévő Szoboszlai Dominik kisebb pihenőt kapott a válogatottmeccsek előtt Fotó: Csudai Sándor

Szoboszlai válogatotton belüli szerepével nyilvánvalóan Arne Slot, a Liverpool holland vezetőedzője is tisztában van, sőt közvetve elismerte, hogy a közelgő Nemzetek Ligája-mérkőzések szerepet játszottak abban, hogy a magyar játékos csak csereként játszott a Crystal Palace elleni bajnokin.

Miért kezdett Szoboszlai Dominik helyén Curtis Jones?

– Curtis eddig mindig jól szállt be, amikor lehetőséget kapott. A mostani jó alkalom volt, hogy a kezdőcsapatban kapjon helyet, hiszen válogatottmeccsek következnek, ő viszont nem tagja a nemzeti csapata keretének, azaz most kaphatott teljes meccset. 

– Szoboszlai mindig elképesztő energiával veszi ki a részét a letámadásból, ami felveti a kérdést, hogy ezt képes-e háromnaponta folyamatosan megtenni

mondta Arne Slot a mérkőzés után, hozzátéve: ha bármelyik játékosától megkérdezi, hogy fáradt-e, bizonyosan nemleges választ kap.

Marco Rossi jobban járt, mint Ronald Koeman

Szoboszlai végül a második félidőre beállt, a kilencven perchez képest kisebb terhelést Marco Rossi akár szívességnek is felfoghatja a Hollandia és Bosznia-Hercegovina elleni Nemzetek Ligája-mérkőzések előtt.

A hollandok ellen Szoboszlai több klubtársával is farkasszemet nézhet, s Ronald Koeman, Hollandia szövetségi kapitánya nem kapott segítséget honfitársától, Slottól: Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch és Cody Gakpo is végigjátszotta a Crystal Palace elleni találkozót.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.