Pintér Attila a Vasas válságáról: „Ha kijön, ki az Urblík Józsi”

Pintér Attila a Mezőkövesd elleni 2-1-es vereség után beszélt Urblík Józsefről is, a játékos nyilakozatára azonban – amelyben saját társait is becsmérelte – nem reagált. A Vasas vezetőedzője rendre oda kanyarodott vissza: amíg ilyen gólokat kap a csapata, addig nem tud meccset nyerni. A hétfő esti Vasas–Mezőkövesd mérkőzés utóélete ezzel aligha zárul le, a klub vezetői nem tehetik meg, hogy szó nélkül túllépjenek az eseten.

2024. 10. 01. 8:40
Pintér Attila, Vasas
Pintér Attila szerint a Vasas addig nem nyer, amíg olyan gólokat kap, mint a Mezőkövesd ellen Fotó: Koncz Márton
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon buta gólt kaptunk, addig is irányítottuk a játékot. Amíg ilyen gólokat kapunk, addig ez a csapat nem fog tudni nyerni. Állandóan az eredmény után kell menni. Megvoltak a lehetőségeink, szerencsénk sem volt, ha azt nézem, hogy két-három kapura lövés volt, abból kettő gól lett. Ilyen gólokat az óvodában nem lehet kapni, A mérkőzés előtt fel is hívtam a játékosok figyelmét arra, ne rúgjunk magunknak gólokat, erre mindkettőt mi rúgtuk, hiszen óriásit hibáztunk – Pintér Attila, a Vasas vezetőedzője meglepően higgadtan kezdte a nyilatkozatát a Mezőkövesd ellen 2-1-re elvesztett mérkőzés után.

Egyelőre zuhanórepülésben a Vasas (Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport)

Szerinte a csapata nem futballozott rosszul, amit elterveztek, azt csapatszinten végre tudták hajtani, csak a befejezéseknél kellett volna higgadtabban dönteni, továbbá a szerencse sem áll melléjük. Majd megismételte, amíg ilyen gólokat kapnak, addig nem tudnak nyerni.

Urblík: Ha három-négy embert elküldünk...

Pintér Attila a mérkőzés előtt arról beszélt, nagyon reméli, a játékosai meg tudják mutatni, mire is képesek. Nos, ebből keveset láthattunk a mérkőzésen. Urblík József ehelyett arra hívta fel magára a figyelmet, hogy a meccs után a kétségbeesésében a társait becsmérlő nyilatkozatot adott.

Hogy ketten tudnak valami kitalálni, az édes kevés a tízből vagy tizenegyből. (...) Ilyen játékosok vagyunk. NB II-esek. Nem akarok megbántani senkit sem. De ha nincs minőség, akkor legyen legalább akarat, de hogy egyik sincs, az felháborító, sajnos. (...) Lehet, ha három-négy embert elküldünk...

Urblík ilyen szavakkal beszélt a Vasas válságáról.

Mikor mutatják meg a Vasas játékosai az egyéniségüket?

Pintér Attila ezt talán még nem hallotta, ezért nem reagált a meccs után az elhangzottakra. Arra a kérdésre, hogy a játékosai mikor mutatják meg az egyéniségüket, így felelt:

– Azt láttam, próbálták, hiszen tették a dolgukat. Le kell győzniük önmagukat, minél gyorsabban kell  játszani, minél kevesebb érintésszámmal. S akkor, ha kijön, ki a Radó, ki az Urblík Józsi, vagy harmadik, negyedik játékos, akkor amivel a Jóisten megáldotta, akkor azt meg kell mutatni. 

Ezután Pintér Attila visszatért a kiindulóponthoz: 

– Csapatszinten meg is csinálták, megvoltak a lehetőségek, előbb-utóbb jönnie kell, de ha ilyen gólokat kapunk, akkor nem fog jönni.

Pintér Attila nem indokolta meg Jova Levente lecserélését

Pintér Attila a szünetben lecserélte az első számú kapust, Jova Leventét. Amikor erről kérdezték, így felelt: – Hadd ne nyilatkozzak erről.

A Vasas nyolc forduló után csupán a tizenegyedik az NB II-ben, legközelebb Csákvárra látogat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.