Döbbenetes büntetést kapott a Fradi az UEFA-tól, kitilthatják a szurkolókat

Még szeptember végén Brüsszelben, az Anderlecht otthonában 2-1-es vereséggel rajtolt a Fradi az Európa-liga főtábláján, és az UEFA most megbüntette a magyar bajnokot. Több tétel szerepel a bűnlajstromon, a csapat helytelen viselkedése, a szurkolók rongálása és a pirotechnikai eszközök használata miatt sokmilliós pénzbírságot kell fizetni. Egy idegenbeli nemzetközi meccsről ki is tilthatják a fradistákat, ezt egyelőre felfüggesztették.

2024. 10. 17. 11:18
ZACHARIASSEN, Kristoffer
A Fradi vereséggel kezdte a megújított Európa-liga alapszakaszt az Anderlecht otthonában. Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két forduló után két vereséggel áll a Fradi az Európa-ligában, idegenben az Anderlecht, majd hazai pályán a Tottenham ellen is 2-1-re kapott ki a csapat. Most a pályán kívül kapott pofont a Ferencváros, amelyet az UEFA fegyelmi bizottsága keményen megbüntetett.

A közlemény szerint a csapat helytelen magatartása miatt (hogy ez mit jelent, talány) 9 ezer eurót, a szurkolók károkozása miatt 10,5 ezret, a pirotechnikai eszközök használata miatt pedig további 40 ezret kell fizetnie az FTC-nek. A végösszeg így 59 500 euró, azaz közel 24 millió forint.

Ami a rongálást illeti, a Fradi-drukkerek négy széket és a mosdóban egy wc-t tettek tönkre az Anderlecht stadionjában, ezek pótlásával kapcsolatban a Ferencvárosnak 30 napon belül fel kell vennie a kapcsolatot a brüsszeli klubbal.

Az UEFA kitiltással fenyegeti a Fradi-szurkolókat

A legsúlyosabb következmény az lehet, hogy egy idegenbeli meccsről az UEFA kitiltotta a Fradi-szurkolókat, ezt a döntést azonban egyelőre két évre felfüggesztették. Tehát az El-főtáblán még következő három idegenbeli meccsen, a Dinamo Kijev, a PAOK és az Eintracht Frankfurt ellen elvileg még ott lehetnek a drukkerek, feltéve, hogy nem történik újabb kihágás, ami a felfüggesztést feloldaná.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.