Hargitay András beleállt Hosszú Katinkába, akit romboló alkatnak nevezett

Az immár lassan teleregénnyé nőtt botrány azzal kezdődött, hogy Hosszú Katinka nyílt levelet írt a közösségi oldalán, amelyben kemény szavakkal támadta a Magyar Úszószövetséget, és árulással vádolta a szervezetet, kijelentvén, az információkat szolgáltatott Milák Kristófról a legnagyobb riválisa, Léon Marchand edzőjének, Bob Bowmannek. Hosszú azóta is támadásban van, alattomosnak és gerinctelennek nevezi az úszószövetség viselkedését, és távozásra szólítja fel annak elöljáróit. Többen reagáltak már Hosszú hadjáratára, ám ilyen keményen, ahogy azt Hargitay András tette, még senki. A háromszoros világbajnok alaposan kiosztotta a háromszoros olimpia bajnokot.

2024. 10. 13. 19:52
Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arra számítani lehetett, lesz még olyan bőven a hazai úszóélet tagjai közül, aki nem hagyja vélemény nélkül Hosszú Katinka kirohanásait a Magyar Úszószövetség vezetői ellen. Legutóbb s Századvég YouTube-csatornáján a Kontextus című műsor interjúalanyaként a háromszoros világbajnok, egykori szövetségi kapitány, Hargitay András osztotta meg a véleményét a Hosszú-sagáról. Az Andor Évának adott majd százperces interjúban – melyet a Sportal szemlézett – Hargitay nem rejtette véka alá a véleményét Hosszú Katinka hadjáratáról, miszerint a szövetség vezetői, legfőképpen Wladár Sándor elnök mondjon le azért, mert helytelenül kezelték a Milák-problémát.

Hosszú Katinka az áprilisi országos bajnokságon
Romboló személyiségnek nevezte Hargitay András a szövetséget támadó Hosszú Katinkát. Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

– Vannak olyan emberek, akik építenek és vannak olyan emberek, akik rombolnak. Tehát akik csak rombolni tudnak. Szerintem ez nem jó. Csinálják így, ez egy valami, de hogy ez nem jó, de miért nem jó, csak, mert nekem nem tetszik, hát ez egy… Ennél a megszólalásnál semmiféle szakmai érv nem hangzott el. Mert az, hogy gerinctelen meg hogy jellemtelen, nem szakmai érvek, ez semmi – fogalmazott kőkeményen a sportág első magyar világbajnoka.

Hargitay hozzátette, bizonyos dolgokat reálisan kell látni. Hosszú Katinka egy kiváló úszó volt, háromszoros olimpiai bajnok. De ő úszó volt, nem sportszakember, nem volt edző, nem volt sportvezető sem.

– Most van egy egyesülete, aminek az eredményei olyanok, amilyenek, de nem túl erősek. Ő szakmailag nem tud semmit hozzátenni. Ez körülbelül olyan, mint hogy engem már megműtöttek nyolcszor, de akkor sem értek legjobban a sebészethez. Szóval az egészet a helyén kell kezelni – közölte a korábbi szövetségi kapitány.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.