Taroltak a magyar lányok legtornász lányok Görögországban

Magyarország két új világbajnokkal lett gazdagabb.

Forrás: Magyar Nemzet2024. 10. 22. 17:31
Elekes Eszter (b) és Witzl Zsuzsanna (j)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Világbajnoki aranyérmet szerzett Elekes Eszter és Witzl Zsuzsanna a légtorna junior A amatőr hammock duó kategóriában a POSA Légtorna ART Világbajnokságon, amelyet Athénban tartottak meg október 18. és 20. között. 

A lányoknak nem ez volt az első közös versenyük, de ezúttal csaknem négyórás csúszás után léptek színpadra, vasárnap este fél tizenegykor. A duó még a hátrányos helyzetből is előnyt csiholt, összesen 168 pontot kaptak a produkcióra. A felkészítő edzőjük és mentoruk Molnár Hajnalka volt, a székesfehérvári Hajnal Mozgástér vezetője. A második helyre 132 ponttal a görög páros került. 

Eszter 14 éves, kilencedik osztályba jár, Zsuzsa 12, ő hetedikes. A lányok az edzéseken találkoztak, és ott barátkoztak össze. Zsuzsa a Magyar Nemzetnek a bravúr után arról beszélt, hogy a jövőben szeretné magát kipróbálni másban is, színésznek készül, és olyan dolgokkal szeretne foglalkozni, amelyekkel megmutathatja a kreativitását, de szívesen kipróbálna egyéb sportokat, így a jégkorongot is. 

Witzl Zsuzsanna

A POSA Légtorna ART Világbajnokságon a világ 18 országának több mint háromszáz versenyzője vett részt, összesen 377 versenyszámban, érkeztek oda fiatalok az Amerikai Egyesült Államokból, Dél-Afrikából, Izraelből és rengeteg európai országból. 

A Magyar Levegősportok Szövetsége országos sportági szakszövetség ötven sportolóval, 57 versenyszámban képviselte Magyarországot. 

 

 

 

 

 

 

 

Ki? Witzl Zsuzsanna – Elekes Eszter

Mit? légtorna junior A amatőr hammock duó kategória világbajnoki aranyérm

mikor? 2024.10.20.

miert? Mert jó ez a sport. Hatodik éve légtornázik, imádja, a páros két éve van együtt

hol? Görögország, Athén Dais Sport Center

hogyan? Munkával, indulás előtt be is lázasodott kicsit a mindennapos kimerítő edzésektől. Athénban városnézéssel és strandolással pihent rá a versenyre. A színpadot a fellépésre megszokta, mivel előtt egyik társának segített a koreográfiában talajon, az a produkció bronzérmes lett. Így mikor a saját produkciója jött már csöppet sem izgult, amúgy sem izgulós.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.