Csődöt jelentett a világ egyik legjobb, háromszoros BL-győztes kézilabdacsapata

Vasárnap este csődöt jelentett a norvég Vipers Kristiansand, amely 2021 és 2023 között háromszor nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligáját.

Forrás: MTI2024. 10. 21. 7:31
A Vipers Kristiansand története véget ért
A Vipers Kristiansand története véget ért Forrás: X/A VipersKristiansand
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vipers Kristiansand közleménye szerint az igazgatóság arra a következtetésre jutott, hogy nincs fedezet a további működésre, a krízishelyzet megoldására tett intenzív erőfeszítések ellenére nem sikerült fenntartható pénzügyi jövőképet biztosítani a csapatnak. A vasárnap esti sajtótájékoztatón Peter Gitmark klubelnök leszögezte, hogy a felvidéki Hlavaty Tamás vezetőedző által irányított Vipers szombaton játszotta utolsó hazai mérkőzését, amelyen 32-23-ra legyőzte a montenegrói Buducnost Podgoricát, így a győri érdekeltségű csoport ötödik helyén áll. A csődhelyzet azt jelenti, hogy a csapat azonnali hatállyal visszalép a BL-től és a bajnokságtól, 19 játékosa pedig szabadon igazolhatóvá válik.

A Vipers Kristiansand története véget ért
A Vipers Kristiansand szurkolói sok nagy sikernek örülhettek. Forrás: X/VipersKristiansand

 

A Vipers vezetése bedobta a törölközőt

Peter Gitmark klubelnök közölte: hétfőn hivatalosan is bejelentik a megfelelő szervezeteknél, szövetségeknél, hogy nyárig sincs elég pénzük a folytatásra. – Néhány hónapig folytathattuk volna, de azután ismét előkerültek volna a problémák – magyarázta Gitmark.

A Vipers súlyos anyagi problémái először tavaly tavasszal láttak napvilágot, péntekig pedig 25 millió norvég koronát – mintegy 850 millió forintot – kellett volna összegyűjtenie ahhoz, hogy elkerülje a csődöt. A határidőt később vasárnapra módosították, de a vezetőség nem járt sikerrel.

A norvég együttes 2021 és 2023 között sorozatban háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, a döntőkben egyszer a Győrt, egyszer a Ferencvárost győzte le, nagy riválisa volt a magyar csapatoknak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.