Váratlan fordulat: feltámasztották a vasárnap eltemetett sztárklubot

Vasárnap már maga a klubelnök is eltemette a világ egyik legjobb kézilabdacsapatát, a norvég Vipers Kristiansandet, ám egy nappal később örömmel tudatta, a játéknak nincsen vége, azaz mégsem mentek csődbe.

Forrás: MTI2024. 10. 21. 17:16
Ünnepelhetnek a Vipers Kristiansand játékosai
Ünnepelhetnek a Vipers Kristiansand játékosai Fotó: AFP/ATTILA KISBENEDEK
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Feltámadtunk!” – közölte a hétfői sajtótájékoztatón Peter Gitmark, a Vipers Kristiansand elnöke. Hozzátette, megvan a fedezete a további, hosszú távú működésnek, egy hét múlva rendkívüli közgyűlést tartanak, és új elnökségi tagokat választanak, de az elnöki posztot továbbra is ő szeretné betölteni. 

Gitmark azt is elárulta, hogy Morten Jörgensen vezetésével helyi befektetők egy csoportja szeretné megmenteni a klubot, és hajlandóak jelentős összeget áldozni rá. Hozzáfűzte, a játékosok fizetését nem csökkentik tovább. 

A vasárnap esti sajtótájékoztatón Peter Gitmark még azt mondta, hogy a felvidéki Hlavaty Tamás vezetőedző által irányított Vipers szombaton játszotta utolsó hazai mérkőzését – amelyen 32-23-ra legyőzte a montenegrói Buducnost Podgoricát, így a győri érdekeltségű csoport ötödik helyén áll a BL-ben –, és a csődhelyzet azt jelenti, hogy azonnali hatállyal visszalép a BL-től és a bajnokságtól, 19 játékosa pedig szabadon igazolhatóvá válik. 

A Vipers súlyos anyagi problémái először tavaly tavasszal láttak napvilágot, múlt péntekig pedig 25 millió norvég koronát – mintegy 850 millió forintot – kellett volna összegyűjtenie ahhoz, hogy elkerülje a csődöt. A határidőt később vasárnapra módosították. 

A norvég együttes 2021 és 2023 között sorozatban háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, a döntőkben egyszer a Győrt, egyszer a Ferencvárost győzte le.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.