A Ferencváros nyerte a döntő első felvonását

A Ferencváros nyerte a női labdarúgó NB I döntőjének első felvonását: a zöld-fehérek hétfőn hazai környezetben hátrányból fordítva 2-1-re győzték le a címvédő MTK Budapest együttesét.

Forrás: MTI2019. 05. 27. 17:20
null
Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FTC 20 győzelem mellett egyetlen vereséggel zárta az alapszakaszt – igaz, éppen az MTK volt az egyetlen, amely nyerni tudott a kilencedik kerületiek ellen -, így favoritként várta a finálét, amely az egyik fél második sikeréig tart.

A várakozásoknak megfelelőn a Ferencváros nagy fölényben futballozott a Bihari úti Kocsis Sándor Sportközpontban, több nagy helyzetet is kialakított, viszont a kék-fehérek az első nagy lehetőségüket gólra váltották Magyarics Zoé révén. A vendéglátók lendülete ennek ellenére nem tört meg, így a 31. percben a csapatkapitány Mosdóczi Evelin által kiharcolt és értékesített büntetővel egyenlítettek.

A fordulást követően is FTC-fölény jellemezte a találkozót, s a 70. percben Poljak Allegra találatával megszerezte a győzelmet.

A párharc második mérkőzését vasárnap 14 órakor rendezik, míg az esetleges harmadik, mindent eldöntő összecsapásra jövő szerdán kerülne sor.

Női labdarúgás, Jet-Sol Liga Női NB I, DÖNTŐ, 1. mérkőzés

FTC-Telekom – MTK Hungária FC 2-1 (1-1)

FTC-Telekom: Samu – Mosdóczi, Zlidnis, Csigi, Szabó V. (Rőhberg, 83.) – Pusztai, Fenyvesi, Aleksic (Nagy V., 63.), Csiki – Kocsán (Fogl, 91.), Poljak

MTK Hungária FC: Szőcs – Tóth B., Turányi, Pinczi, Csolti – Nagy L., Papp – Csányi, Magyarics, Palkovics – Csorbai

Sárga lap: Fenyvesi (52.), Csolti (75.), Pusztai (81.)

Gólszerzők: Magyarics (23.), illetve Mosdóczi (31.), Poljak (70.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.