A határfeszegetés filozófiája

Személyre szabott program. Ez a kulcsmondata annak a „frigynek”, amely Hosszú Katinka, a háromszoros olimpiai bajnok úszófenomén és a táplálkozási tanácsadás műfajában piacvezető cég, illetve annak „boszorkánykonyhája”, a Scitec Institute között köttetett. Az együttműködés jótékony hatását már érzi a bajnoknő, erről — is — szólt az a műhelybeszélgetés, amelyet tegnap a sajtó nyilvánossága előtt folytattak a Duna Plazában.

Ch. Gáll András
2019. 05. 09. 13:04
HOSSZÚ Katinka
Személyre szabott profizmus segíti az Iron Ladyt Fotó: MTI/EPA/Roman Pilipej
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

háromszoros olimpiai bajnok felkészülését a Scitec Institute is segíti a jövőben, de már tavaly ősz óta tart az együtt gondolkodás: a cég professzionális, személyre szabott táplálkozási tanácsokkal látja el a világ egyik legjobb úszóját.

Erről beszélt Seres Attila ügyvezető igazgató a tegnapi, úgynevezett workshopon, amelyre a sajtó képviselői mellett olyan neves sportolók, edzők is meghívást kaptak, mint a vb-ezüstérmes úszó, Imre Géza kétszeres olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó, vb-bronzérmes gátfutó vagy Märcz Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, a férfiválogatott szövetségi kapitánya.

– Huszonöt éve úszom már, s mindig arra törekszem, hogy találjak további finomítási lehetőségeket, amelyek még profibbá teszik a felkészülést. Ebbe a táplálkozás is beletartozik, sőt szinte a legfőbb eleme – mondta felütésképpen a 30. születésnapját múlt pénteken ünneplő Hosszú Katinka.

Személyre szabott profizmus segíti az Iron Ladyt
Fotó: MTI/EPA/Roman Pilipej

– Pár hónapja tart a közös munkánk, s már a vízben is érzem, hogy egyre jobban megy. Nem szeretek jósolni, de remekül áll a felkészülésem, ezt pedig ennek az együttműködésnek is köszönhetem. Korábban azt hittem, teljesen profi módon táplálkozom, de a cég szakértője, Szász Máté megmutatta, hogy vannak még kiaknázatlan lehetőségek.

A tavaly beindult vállalkozás mára már 200 élsportolónak ad táplálkozási tanácsokat, és a MOB-nak is hivatalos partnere, miközben együttműködik a Magyar Tudományos Akadémiával.

Hosszú Katinka a jövő évi, tokiói olimpiáról elmondta, főleg arra lesz nehéz felkészülnie – túl a rekkenő, párás hőségen –, hogy Japánban délelőtt rendezik a finálékat.

– Ami miatt izgulok, az az alvás, hiszen ha egy délelőtti előfutam után kimarad, az nem jelent gondot, de ha éjjel nem tudnék pihenni, akkor az már probléma lenne – aggodalmaskodott a bajnoknő, akinek edzője, a hosszú évekig Svájcban élő és dolgozó Petrov Árpád hozzátette: ugyan az alpesi országban a magas életszínvonalnak köszönhetően általában egészségesen táplálkoznak az emberek, de a Scitec Institute tanácsai, módszerei számára is tartogattak újdonságokat.

Hosszú Katinka szót ejtett arról is, hogy folyamatosan feszegeti a teljesítőképessége határait, sőt valójában ez a munkássága filozófiája. Erről Szász Máté, a cég szakértője megjegyezte: rendszeresen jelen van Katinka edzésein, s az első néhány alkalommal a bemelegítésről azt hitte, hogy az már maga a tréning volt, de aztán kiderült, az csak akkor kezdődik…

S ha ezt a már-már öngyilkos munkamorált megfejeljük a minden ízében tudományos táplálkozással, akkor abból csakis óriási eredmények sülhetnek ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.