De Bruyne elképesztő bombával lőtte tovább a Cityt

Játszi könnyedséggel, kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe a Manchester City, amely 2-0-ra múlta felül a Borussia Mönchengladbachot a Puskás Arénában.

2021. 03. 16. 22:57
de Bruyne
Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Borussia Mönchengladbach három hete tükörsima meccsen, 2-0-ra maradt alul a Manchester City ellen pályaválasztóként a Puskás Arénában, így nem sok reménye maradt arra, hogy Pep Guardiola együttesén túljutva ott találhatja magát a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Már csak azért sem, mert legutóbbi hat tétmérkőzését egyaránt elbukta.

A budapesti szentély a visszavágóra kék színbe öltözött a City tiszteletére, és már a kezdősípszó elhangzása után egyértelműen látszott, hogy az angol csapat otthon is érzi magát a Puskás Arénában, azonnal vendégei feje fölé nőtt.

A hazaiak fölénye a tizenkettedik percben csúcsosodott ki, amikor beizzította „gyengébbik” lábát, és tizennyolc méterről a felső lécre bombázta a labdát, ami aztán védhetetlenül a hálóba vágódott. Szegény Yann Sommer hiába nyújtózkodott…

de Bruyne vezető gólja:

 

A belga a City századik gólját szerezte az évadban. Az égszínkékek ezzel sorozatban nyolcadik idényükben érték el ezt a mérföldkövet, ami az angol élvonalbeli klubok között a második legjobb mutató (korábban a Manchester United a 2004/05-ös és a 2012/13-as idények közt kilencszer tette meg ugyanezt).

İlkay Gündoğan hat perccel később megduplázta a City előnyét. Phil Foden a kezdőkörből robogva remek ütemben találta meg a német középpályást, aki a kifutott kapus mellett tekert a kapuba.

Gündoğan gólja:

https://cdn11715241.blazingcdn.net/media/video/-1615925940.mp4

 

A házigazda immár – összesítésben – négygólos előnye tudatában kényelmesebbre vette a tempót, de a vendégcsapat így sem jutott el gyakran az égszínkékek kapujáig.

A City a második félidőben cserejátékosainak köszönhetően újult erőre kapott, de számos próbálkozása ellenére nem tudta tovább növelni góljainak számát, a Gladbach pedig a szépítéstől is nagyon távol állt. Az eredmény így nem változott, Pep Guardiola csapata kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel masírozott tovább a negyeddöntőbe.

A manchesteriek zsinórban hetedik találkozójukat hozták le kapott gól nélkül a Bajnokok Ligájában, már több mint 695 perce nem kapituláltak, ez a második legjobb sorozat a BL történetében. Ugyanakkor még jócskán elmaradnak a csúcstartó Arsenaltól (995 perc).

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, második mérkőzés:

Manchester City–Borussia Mönchengladbach 2-0 (2-0)

gólszerző: de Bruyne (12.), Gündoğan (18.)

Az este másik összecsapásán a Real Madrid 3-1-re verte az Atalantát, így a spanyol gárda kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel harcolta ki részvételét a negyeddöntőben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.