Buta és agresszív PSG, kemény kritikát kaptak Neymarék

A Bajnokok Ligája tegnapi elődöntője után érthetően a győztes Manchester City tagjai voltak a boldogabbak, miközben a Paris Saint-Germain az eltékozolt lehetőséget siratta, hiszen hazai pályán előnyről kapott ki. Nem bánt kesztyűs kézzel a PSG-vel Arsene Wenger sem, aki kemény szavakkal kritizálta Mauricio Pochettino csapatának játékát. A Cityvel először elődöntős Pep Guardiola viszont megtehette, hogy az ellazulásról filozofáljon.

Magyar Nemzet
2021. 04. 29. 7:00
psg
Referee Felix Brych (R) shows a red card to Paris Saint-Germain's Senegalese midfielder Idrissa Gueye during the UEFA Champions League first leg semi-final football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Manchester City at the Parc des Princes stadium in Paris on April 28, 2021. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP) Fotó: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába vezetett a PSG hazai pályán a Manchester City ellen, két elkerülhető góllal (Kevin De Bruyne találatánál Keylor Navas kapus potyázott, Rijad Mahrezénál szétnyílt a párizsi sorfal) kikapott 2-1-re, s ezzel rendkívül nehéz helyzetből várja a BL-elődöntő angliai visszavágóját. Ostorozták is a csapatot a meccs után.

– Meggyőződésem, hogy a második gól nem elfogadható ezen a szinten – jelentette ki az Arsenal korábbi legendás edzője, Arsene Wenger. – Nem ez az első eset, hogy a játékosok kifordulnak, a hátukat mutatják a labda felé, és ebből előnyt kovácsolt a City. A PSG a második félidőben csak hátrált, nem volt többé kezdeményező. Talán azért, mert mentálisan nem álltak készen? Egy-egy után teljesen szétestek. Érzelmileg agresszívvá és butává váltak.

Ezúttal gyorsasága sem segített a PSG-n Fotó: Europress/AFP

Wenger szerint a PSG mentális széthullásának az volt az oka, hogy a bajnokságban már nyolc meccset elveszített, a mostani nem az az idény, amikor a játékosok a veretlenség érzésével jutnak el az ilyen fontos meccsekig, és ez a kiélezett szituációkban meglátszik az önbizalmukon. Mint ismert, 34 forduló után csak a második helyen áll a PSG a Ligue 1-ban, egy ponttal lemaradva a Lille mögött.

A párizsiak vezetőedzője, Mauricio Pochettino is nehezen találta a szavakat arra, hogy előnyről két ilyen góllal kaptak ki: – Két ellentétes félidőt láttam. Az elsőben jól játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki, megérdemelten vezettünk. A második félidőben viszont jobb volt a City, amely ugyan két szerencsés gólt szerzett, de el kell ismerni, hogy több helyzete is volt. Rendkívül csalódott vagyok a két kapott gól miatt, nehéz elfogadni, hogy ilyesmi megeshet velünk egy elődöntőben. Ez most eléggé fáj.

A Manchester City két góljáról a főszereplő, a meccs legjobbjának megválasztott mesélt, aki az első miatt kicsit megvédte Navas kapust, majd elárulta, hogy a másodikhoz is volt köze, noha a szabadrúgást Mahrez végezte el. – Az egyenlítő gólom nem volt könnyű a kapus szemszögéből, mert az ilyen szituációkban mindig arra kell számítaniuk, hogy valaki beleérhet előttük a labdába. A második gól előtt Rijad Mahrez megkért arra, hogy ezúttal hadd lője ő a szabadrúgást. Megbeszéltük, gól lett belőle.

Az angol klub most másodszor szerepel a BL elődöntőjében, korábban csak egyszer jutott el idáig, 2016-ban még Manuel Pellegrini vezetésével, és akkor ki is esett a későbbi győztes Real Madriddal szemben. Ezt követően vette át a csapat irányítását Pep Guardiola, aki csapata tapasztalatlanságát hangsúlyozva óvatosságra intett a 2-1-es siker után. – Két gólt lőttünk idegenben, ami nagyon fontos, de kemény visszavágó előtt állunk. A Citynek nincsenek nagy tapasztalatai a BL-elődöntőkből, ezért leginkább azt szeretném, hogy a második mérkőzésen is önmagunkat adjuk. Jók vagyunk abban, ahogyan játszunk, erre kell törekednünk. Néha idő kell ahhoz, hogy ellazuljunk, Párizsban ez a második félidőre sikerült.

A PSG a negyeddöntőben Münchenben győzte le a címvédő Bayernt az első meccsen, majd otthon kikapott, és az idegenben lőtt több góljának köszönhetően jutott tovább. Most az első felvonás után ők vannak hasonló helyzetben, mint a bajorok voltak ellenük, de a csapatkapitány szerint nem megengedhető, hogy feladják a tavalyi után az ismételt döntőbe jutást. – Angliában jó hozzáállással kell játszanunk, a maximumot kell nyújtanunk – fogalmazott Marquinhos. – Ha nem hiszünk a továbbjutásban, akkor értelmetlen egyáltalán útnak indulnunk. Mindennel rendelkezünk, ami ahhoz kell, hogy a döntőbe kerüljünk végül.

Hogy tényleg így van-e, az kiderül jövő kedden, a manchesteri visszavágón.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.