Egy sorozat ma megszakad

Kicsit furcsán hangzik, de a Ferencváros és a Mezőkövesd szombati találkozója csúcsrangadó lesz az NB I 11. fordulójában.

2019. 11. 02. 13:57
null
Cseri Tamás (balra) nem számított a meghívóra Fotó: Toth Milan Forrás: Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kicsit furcsán hangzik, de a Ferencváros és a Mezőkövesd szombati találkozója csúcsrangadó lesz az NB I 11. fordulójában, hiszen két dobogós játszik egymással, a harmadik fogadja a másodikat.

Nem is lehet vitatni, hogy ennek a bajnokságnak eddig a Mezőkövesd a legnagyobb kellemes meglepetése. A papírforma azt ígérte, az első helyért a Fehérvár és a Ferencváros vív majd harcot, a többiek pedig a maradék helyekért küzdenek majd; arra aligha számított bárki is, hogy az eddig jobbára a kiesés ellen harcoló kövesdiek tartják velük a lépést. A Fradi egy hete Székesfehérvárott legyőzte az egyik riválisát, és ma a másikat fogadja, így ha nyer, annak ellenére az élre léphet, hogy egy meccsel kevesebbet játszott.

Ha azt nézzük, hogy a Ferencváros augusztus 25-e óta veretlen a bajnokságban, az utolsó 15 hazai bajnokiját megnyerte, ráadásul a legutóbbi 41 magyar csapat elleni meccsén nem talált legyőzőre a Groupama Arénában, akkor okkal fogyhatna el a mezőkövesdiek önbizalma, ám mellettük is szól statisztika: ebben a kiírásban mind a négy idegenbeli mérkőzésüket megnyerték, és ilyen mutatóval csak ők büszkélkedhetnek az egész mezőnyben.

Cseri Tamás a Ferencvárosnak is okozhat nehéz perceket
Fotó: Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület

– A Mezőkövesd az előző szezonban is nagyon jól játszott már, és amint az eredményei mutatják, az új idényben is jó futballt produkál. Nekünk ugyanakkor teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél, ha hazai pályán játszunk, domináns futballt kell mutatnunk, jól kell teljesítenünk a szurkolóink előtt – mondta a klub sajtótájékoztatóján Szergej Rebrov vezetőedző.

Egy sorozat tehát biztosan megszakad, és a Mezőkövesd alighanem lemondana a százszázalékos idegenbeli mérlegéről, ha legalább egy pontot szerezne. A csapat hátvédje, a Ferencvárostól kölcsönkapott Silye Erik így fogalmazott a klub honlapján: – Az előző bajnokságban három szoros vereséget szenvedtünk a zöld-fehérek ellen, éppen ezért eljött az ideje, hogy pontot, de inkább pontokat szerezzünk.

NB I, 11. forduló, szombat: Puskás Akadémia–Bp. Honvéd 14.30 (M4 Sport), Ferencváros–Mezőkövesd 17 (M4 Sport), Diósgyőr–Kisvárda 17, Kaposvár–Újpest 17, Zalaegerszeg–Mol Fehérvár 17, Debrecen–Paks 17. Az élcsoport: 1. Mol Fehérvár 22/10 mérk., 2. Mezőkövesd 22/10, 3. Ferencváros 22/9.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.