Egymillió eurós autót tört össze a Formula–1-es pilóta + videó

Egy egymillió euró értékű autót tört össze Monacóban a korábbi Formula–1-es pilóta, Adrian Sutil. A balesetben a 37 éves német autóversenyző csak kisebb sérüléseket szenvedett.

2020. 07. 28. 12:14
Sutil, Adrian
Mogyord, 2014. jlius 27. Adrian Sutil, a Sauber csapat nmet versenyzje a Forma-1-es Magyar Nagydj eltt a mogyordi Hungaroringen 2014. jlius 27-n. MTI Fot: Czegldi Zsolt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Autoevolution.com portál beszámolója szerint Adrian Sutil egy McLaren Senna LM típusú sportautóval szenvedett közúti balesetet, amely során az autót súlyos kár érte, a korábbi F1-es pilóta csak kisebb sérüléseket szenvedett. A hírek szerint a balesetben egy másik autó is érintett, a baleset vége pedig az lett, hogy Sutil egy lámpaoszlopnak csapódott. Arról, hogy ki hibázott, egyelőre nincsenek információk. A McLaren Senna LM limitált kiadású autó, csak húsz ilyen van a világon, de a történtek után lehet, hogy már csak tizenkilenc marad. A 800 lóerős szuperautót a McLaren jellegzetes narancssárga árnyalatára fényezték, ára pedig – kapaszkodjunk meg! – hozzávetőleg egymillió euró!

Adrian Sutil 2014-ben szállt ki a Formula–1-ből, a Midland, a Spyker, a Force India és a Sauber istálló pilótája volt. A 2011-es világbajnokság pontversenyében a Force Indiával a kilencedik helyen végzett. 2006 és 2014 között 126 nagydíjon indult, dobogóra soha nem állt fel. A 2009-es Olasz Nagydíj időmérőjén ugyancsak a Force Indiával megszerezte a második helyet, a futamon negyedik lett a leggyorsabb kört megfutva. 2014-ben a bahreini futam előtt azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy bejelentette: nem visz magával innivalót a sivatagi futamra (!), mert az autója – ez már egy Sauber volt – optimális teljesítménye szempontjából túl nehéz volt a kulacsa.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.