Eldől vagy nyílt marad a nagy párharc a Bundesligában?

Magyar Nemzet
2020. 05. 26. 11:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesligában az újraindítás után a harmadik, valójában a 28. forduló rögtön elhozza a csúcsrangadót, a kör mai nyitómérkőzése ugyanis a Borussia Dortmund–Bayern München találkozó lesz 18.30-kor (tv: Sport 1). Hét fordulóval a zárás előtt a listavezető bajoroknak 61, a második helyen álló Dortmundnak 57 pontja van, így egy esetleges vendéggyőzelem gyakorlatilag el is dönthetné a bajnoki cím sorsát. Mindezt megfordítva, ha a dortmundiak nyernének, akkor teljesen nyílt marad a küzdelem. A Bundesliga folytatását mindkét együttes két győzelemmel kezdte, és a Dortmund még gólt sem kapott: hazai pályán 4-0-ra verte a Schalkét, majd 2-0-ra nyert Wolfsburgban, míg a Bayern az Union Berlin ellen idegenben 2-0-ra, legutóbb szombaton pedig az Eintracht Frankfurt ellen otthon 5-2-re győzött. S ugyan a meccsek zárt kapusak, a szabályok értelmében a rendező klub nyolcfős delegációt akkreditálhat, és Karl-Heinz Rummenigge elnök meghívására a klub tiszteletbeli elnöke és legendája, Franz Beckenbauer is megtekintette a találkozót. A „Császár” hosszú idő után látogatott ki újra az Allianz Arenába, hatalmas vörös maszkban jelent meg, és utóbb elmondta, elégedett volt a látottakkal.

Ami a 28. forduló magyar érdekeltségű mérkőzéseit illeti, ma a Freiburg (Sallai Roland) az Eintracht Frankfurt vendége lesz, holnap az RB Leipzig (Gulácsi Péter, Willi Orbán) a Herthát fogadja, Mainz (Szalai Ádám) pedig az Union Berlinhez utazik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.