Nagy Ádám a franciákról: Legalább összebeszéltek volna

Balatonszemesen pihente az Európa-bajnokság fáradalmait Nagy Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott játékosa, árulta el a Nemzeti Sportnak adott interjúban a Bristol City középpályása, aki a kontinensviadalról és esetleges átigazolásáról is beszélt.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 07. 04. 12:52
Európa-bajnokság, Nagy Ádám, Cristiano Ronaldo
Budapest, 2021. június 15. Nagy Ádám (b) és Schäfer András (j), valamint a portugál Cristiano Ronaldo a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának elsõ fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkõzésen a Puskás Arénában 2021. június 15-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Amikor esténként leül egy pohár borral, és elgondolkodik, mi is történt önökkel az elmúlt hetekben, hogy érzi, leülepedett már a nagy siker?

– Nehezen dolgozom fel, ami történt. Olyan közel voltunk a csodához, hogy továbbmenjünk a halálcsoportból, a végén mégsem jött össze. Nem volt elég, amit kiadtunk magunkból. Valamilyen szinten csalódott vagyok, hiszen hatalmas lehetőséget szalasztottunk el, ki tudja, lesz-e még ilyen az életünkben. Kevésen múlt, és legalább olyan kevesen voltak, akik a torna előtt hittek bennünk. Sokan azért szorítottak, hogy sikerüljön a tisztes helytállás, ehhez képest az utolsó csoportmérkőzésre, Münchenbe úgy mehettünk, hogy volt miért játszanunk, volt tétje a meccsnek.

– Csak azt ne mondja, hogy az Európa-bajnokság előtt bízott a továbbjutásban!

– Rólam érdemes tudni, a sportban nem érdekelnek az erőviszonyok. Nyilván tisztában voltam vele, kik az ellenfeleink, milyen világsztárok ellen kell pályára lépnünk, de ha hiszi, ha nem, nem különösebben foglalkoztat. Nem érdekel, ki mekkora sztár.

– Az ötszörös aranylabdás elleni játék sem jelentett extra motivációt?

– Őszintén szólva sohasem estem hasra tőle. Óriási játékos, nagyobb sikerei vannak, mint nekem, de sohasem voltam és nem is leszek olyan futballista, aki a meccs után rohan, hogy letépje az ellenfél sztárjairól a mezt… Engem ez hidegen hagy.

–Mi az, ami a leginkább emlékezetes marad az Európa-bajnokságról?

–A két hazai mérkőzésünkön tapasztalt elképesztő hangulat. Bárcsak mindenhova magunkkal vihetnénk szurkolóinkat! A második találkozón, a franciák ellen eredményt is hozott a légkör, mégiscsak a világbajnokot szorongattuk meg és szereztünk ellene pontot, azt a délutánt, estét sohasem felejtem el.

– Meglepte a franciák kiesése? Sokak szemében ők voltak a torna favoritjai.

– Persze hogy meglepett. Én is alig hittem el, hogy búcsúztak. De nem bántam, meglehetősen ellenszenvesek voltak. Utólag a szállodára panaszkodtak, a másik lefoglalt hotelba el sem mentek, mérkőzés közben rasszista megnyilvánulásokra panaszkodtak, miközben a társuk szerint nem is volt ilyen. Legalább összebeszéltek volna… Nagy mellénnyel érkeztek Budapestre, azt hitték, fél gőzzel elintéznek bennünket. Hát nem!

– Marad a Bristol Cityben? Csak mert néhány angol hírportál már tényként közli a távozását, biztosak benne, hogy lesz olyan klub, amely kivásárolja.

– Olvasom a híreket, természetesen hozzám is eljutnak az információk. Nincs kizárva a váltás, bár szerintem a pandémia miatt lassabban indul be a piac, a klubok sokkal nehezebben adnak ki játékosokért jelentős mennyiségű pénzt. Meglátjuk.

– Menne vagy maradna?

– Két évig szerződés köt a Bristol Cityhez, a jövőmet alighanem az is befolyásolja, hogy az idény végén az elöljárók tizenegy labdarúgótól már elköszöntek. Remélem, lesz olyan lehetőség, amely előrelépést jelentene, amelybe én is szívesen fejest ugranék, és a vezetők nem gördítenek akadályt a távozásom elé.

A teljes interjút a Nemzeti Sport honlapján olvashatják el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.