Az újrakezdés nem egyszerű

Hétfőtől elméletileg korlátozások nélkül készülhetnek a labdarúgócsapatok is, de az újrakezdés nem ennyire egyszerű. Az NB I klubjai a Magyar Labdarúgó-szövetség pontos útmutatására várnak, s információink szerint az is gondot jelent, hogy több együttesnél a játékosok tartanak a közös edzésektől; kimondhatjuk: félnek.

2020. 05. 01. 14:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Május 4-től, azaz hétfőtől a profi, amatőr és tömegsportban engedélyezzük az edzést és a zártkörű sporteseményeket”– jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Mindez rendeletként a közlönyben is megjelent: „A sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett.”

E szerint tehát elméletileg elhárult minden akadály az előtt, hogy a labdarúgócsapatok (élen az NB I-es klubokkal) megkezdjék a korlátozások nélküli edzéseket.

A gyakorlatban azonban mindez nem ilyen egyszerű. A klubok az MLSZ útmutatására várnak. Olyannyira, hogy Puskás Akadémiát leszámítva hivatalosan nem is reagáltak a pénteki bejelentésre, de a PFLA honlapján is csupán a szikár hír olvasható. Az is beszédes, hogy a klubok többségénél hetek óta nyilatkozatstop van érvényben.

Nem véletlenül várnak ki a klubok. Egyfelől nem egységesek az újrakezdést illetően, de ennél is nagyobb gond, hogy a játékosokat szinte egyesével kell rávenni a folytatásra.

A Magyar Nemzet korábban idézte Böde Dánielt, aki elmondta, nem ért egyet a folytatással.

Információink szerint – klubok és nevek nyilvánosságra hozatala személyiségi jogi kérdéseket is felvet – több játékos fél a „normális” edzésektől a fertőzésveszély miatt.

Többen hétfőre, az MLSZ várható állásfoglalása után ígértek hivatalos reakciót.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.